EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
Onterechte nederlaag voor EKC VR2
In Zandeweer stond het tweede dameselftal van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 8 april tegenover het sterke ZEC. Het bleek al gauw dat ZEC wel de betere ploeg maar EKC liet zich niet wegdrukken. De gasten zaten er goed op maar moesten in de 11e minuut wel de eerste tegentreffer incasseren. Een corner werd niet goed weggewerkt waarna het 1-0 stond. EKC probeerde terug te komen en kreeg ook enkele mogelijkheden daartoe. In de 17e minuut liepen Liene de Windt en Chantal Hofman vast waarna Loes Korhorn nog in dezelfde minuut de paal raakte en Chantal Hofman naast schoot. Nadat de keepster van ZEC een schot van Chantal Hofman in de 27e minuut onschadelijk maakte viel ze een minuut later uit en zou verder ook niet meer meedoen. Dit werd wel een gemis voor EKC maar verhinderde niet dat de gasten in de 29e minuut langszij kwamen. Loes Korhorn zette door en noteerde de 1-1. In het resterende kwartier probeerde ZEC de leiding weer te pakken maar slaagde daar niet meer in. EKC wist hier alleen een corner van Loes Korhorn tegenover te zetten die echter geen positief vervolg kreeg zodat het bij de rust nog 1-1 stond.

Na de rust drong ZEC behoorlijk sterk aan maar de defensie en keepster Mila Bolt wilden van geen wijken weten. Zelf stichtte EKC wat gevaar via de snelle Liene de Windt die de verdediging van ZEC dan ook behoorlijk wat werk verzorgde. Helaas werd dit niet bekroond met een doelpunt. En net toen bleek dat EKC een punt zou meenemen uit Zandeweer brak de 93e minuut. Om een zeer lichte overtreding gaf de clubscheidsrechter een vrije trap aan de thuisploeg die er helaas invloog: 2-1. Kort hierna floot hij af daarmee zijn ploeg in juichstemming achter latend en EKC in mineur. EKC had een punt verdiend.

ZEC – EKC 2 2-1 (1-1). 11. ZEC 1-0; 29. Loes Korhorn 1-1; 93. ZEC 2-1.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter ZEC
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Loes Korhorn, Nya Nyangoma, Charlotte van Dort, Sophie van Tilburg, Birgit Bruinink, Marlies Tammens.