EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC met verlies winterstop in
In het Friese Damwoude stonden de voetbalsters van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 9 december tegenover het elftal van SJO Broekster Walden dat eveneens in de onderste regionen bivakkeerde. De gasten waren aanvankelijk wat meer voorin maar wisten dit niet uit te bouwen. Later kwam ook Broekster Walden opzetten wat hen in de 14e minuut een voorsprong opleverde toen EKC de bal niet wist weg te werken: 1-0. EKC had echter ook de pech dat het niet met een optimaal elftal wist aan te treden. Een aantal speelsters was om diverse redenen afwezig, een aantal had al een wedstrijd bij dames 2 erop zitten en ook waren een aantal niet fit. Desalniettemin zetten de Noord-Groninger zich wel ten volle in maar kregen hier geen beloning voor. Zo zag Judith Zuidersma haar mogelijkheid strandden terwijl ook Loes Korhorn naast schoot. Ook haar goed genomen corners kregen geen vervolg. Het was de thuisploeg die uit een corner in de 44e minuut op 2-0 kwam. Dit bleef het tot de rust.

In de tweede helft probeerde EKC wat terug te doen maar zag al haar pogingen falen. Een vrije trap van Emma Postma werd door de keepster gestopt terwijl later diezelfde Postma Loes Korhorn wist te bereiken wier schot op de kruising uit een spatte. Korhorn kon na de 64e minuut niet verder en werd vervangen door Mila Bolt. Broekster Walden kwam er in de 66e minuut na een aanval wel op 3-0. Coach Wierenga voerde in de 72e minuut een tweetal wissels door. Noor Veldink en Marlies Tammens werden gewisseld voor Sanne Werkman en Inge Mulder. Het mocht niet meer baten want in de 86e minuut bepaalde Broekster Walden de eindstand op 4-0. Hiermee gaat voor EKC de winterstop in want de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys komen de zaterdag wordt op verzoek van de tegenstander verplaatst.

SJO Broekster Walden – EKC 4-0 (2-0). 14. BW 1-0; 44. BW 2-0; 66. BW 3-0; 86. BW 4-0.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter Broekster Walden
EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Noor Veldink (72. Sanne Werkman),  Iris Knol, Marlies Tammens (72. Inge Mulder), Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Loes Korhorn (64. Mila Bolt).