EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 dames bekeren door
De voetbaldames van EKC 2 hebben woensdagavond 14 september de tweede bekerronde bereikt. Er werd gespeeld tegen het vierde elftal van de SV Bedum wat een 2-6 overwinning opleverde. EKC toog gelijk naar voren en al na 2 minuten was het raak. Na een corner van Chantal Hofman was het Marlies Tammens die de 0-1 maakte. SV Bedum probeerde wel wat terug te doen maar moest toch meer het initiatief aan EKC laten. Er werden dan ook kansen gecreëerd maar toch moest men wachten tot de 30e minuut eer de score verdubbeld werd. Nu was Marlies Tammens de aangever waarna Chantal Hofman over rechts op snelheid doorging en de Bedum-keepster passeerde: 0-2. Nadat EKC-keepster Mila Bolt een vrije trap onschadelijk maakte was het weer EKC dat toesloeg. In de 39e minuut kwam de bal via de paal en keepster uiteindelijk weer bij Marlies Tammens die de stand naar 0-3 tilde. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust kende EKC een terugval. Nu had SV Bedum meer de controle en was het spel toch meer op de helft van EKC. Gelukkig was keepster Bolt paraat en liet SV Bedum ook nog wat mogelijkheden liggen. In de 56e minuut echter werd hun dadendrang beloond toen een fraaie pass werd ingeschoten: 1-3. SV Bedum wilde nu meer maar dat liet EKC niet toe. Na ongeveer 20 minuten krabbelde EKC weer uit het dal om in de 68e minuut gelijk weer toe te slaan. Kim van der Meer vond Chantal Hofman die andermaal doorging en de 1-4 op haar naam zette. Nu wilde EKC meer en dat lukte dan ook in de 71e minuut. Via Ann Hazenberg en Inge Mulder kwam het leer bij Liene de Windt die er 1-5 van maakte. EKC zette nu nog meer aan maar wist dit vooreerst niet te benutten. Pas in de 86e minuut kwamen de gasten toch nog op 1-6 toen Charlotte van Dort de bal bij Chantal Hofman kreeg die ineens verrassend uithaalde waarna het net gebold werd. Het laatste woord was aan SV Bedum dat in de 90e minuut de eindstand op 2-6 bepaalde. Hiermee heeft EKC de tweede bekerronde bereikt waar men in een k.o.-wedstrijd door kan gaan of eruit vliegt.

SV Bedum – EKC 2 2-6 (0-3). 2. Marlies Tammens 0-1; 30. Chantal Hofman 0-2; 39. Marlies Tammens 0-3; 56. SV Bedum 1-3; 68. Chantal Hofman 1-4; 71. Liene de Windt 1-5; 86. Chantal Hofman 1-6; 90. SV Bedum 2-6.
Scheidsrechter: R.H. Bulthuis (KNVB)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Birgit Bruinink, Sanne Werkman, Inge Mulder, Chantal Hofman, Liene de Windt, Kim van der Meer, Sophie de Valk, Sophie van Tilburg, Manoek Zaagman, Amelie Bippes, Iris Knol, Charlotte van Dort.