EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC MO17 verplettert SJO Coendersborg MO17
De MO17-meiden van EKC hebben zaterdag 13 mei op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen een zeer goede prestatie neergezet. De meiden moesten aantreden tegen SJO Coenderborg de jeugdcombinatie van Oranje Nassau en Amicitia VMC uit Groningen. In de uitwedstrijd was het 0-0 gebleven maar nu zou het anders gaan. Onder leiding van scheidsrechter H. Struiksma ging het in de eerste helft nog redelijk gelijk op. Er waren aanvallen over en weer maar vooralsnog leverde dat niets op. EKC-keepster Isabella Bippes hield haar doel schoon terwijl libero Kawthar Aldougheim achterin de zaken goed op orde had. Het was EKC dat in de 26e minuut de leiding nam. Een ingooi van Indy Cordes gevolgd door een korte combinatie plaatste de bal bij Myrthe Staal die over links doorbrak en de 1-0 binnen legde. Een tegenstoot van Coendersborg werd afgeweerd waarna Baraa Aldougheim de keepster van de stadjers uittestte. In de 34e minuut verdubbelde EKC haar voorsprong. Manon Faber brak door en noteerde de 2-0. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft stond Sophie Rozema op het doel maar zij zou een redelijk rustige tweede helft krijgen want nu werd Coendersborg overlopen door EKC. Al in de 1e minuut van de tweede helft stond het 3-0 toen Indy Cordes de bal bij Myrthe Staal kreeg die opnieuw scoorde. Coendersborg werd meer en meer teruggedrongen en in de 43e (MO17 spelen twee keer 40 minuten) kon de stadjer keepster weer vissen. Een corner van Myrthe Staal swingde zo in één keer het doel binnen: 4-0. Coendersborg poogde wat terug te doen maar een afstandsschot ging flink naast en een corner leverde niets op. Aan de andere kant zag ook Iris Smits haar schot naast gaan. In de 51e minuut was het wel weer raak. Myrthe Staal strafte een verdedigingsfout van Coendersborg genadeloos af: 5-0. EKC wilde meer maar vooreerst lukte dat niet. Fleur Andringa zag haar twee pogingen strandden. Even moest keepster Sophie Rozema twee keer ingrijpen waarin zij goed slaagde. In de slotfase sloeg EKC nog tweemaal toe. In de 73e minuut kwam het voorbereidende werk van Myrthe Staal waarna Fleur Andringa de 6-0 tegen de touwen beukte. Zes minuten later brak Fleur opnieuw door en bepaalde de eindstand op maar liefst 7-0 waarmee EKC één van haar grootste overwinningen behaalde.

EKC MO17 – SJO Coendersborg MO17 7-0 (2-0). 26. Myrthe Staal 1-0; 34.Manon Faber 2-0; 41. Myrthe Staal 3-0; 43. Myrthe Staal 4-0; 51. Myrthe Staal 5-0; 73. Fleur Andringa 6-0; 79. Fleur Andringa 7-0.
Scheidsrechter: H. Struiksma (Kloosterburen)
EKC: Baraa Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Manon Faber, Esther Hendriksen, Sophie Rozema, Iris Smits, Lenthe Solinger, Myrthe Staal, Fleur Andringa, Rosa-Linde Meijer.