EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC fors onderuit tegen Potetos
Na drie overwinningen liepen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 3 december in Groningen tegen het lager geklasseerde Potetos tegen een forse nederlaag aan. Alleen Desie Tjoelker ontbrak en tevens stond Nikki Werkman weer op het doel. Aanvankelijk ging het aardig gelijk op waarbij EKC een licht overwicht had. Het was echter Potetos dat in de 11e minuut de leiding nam. Eerst wist keepster Werkman nog te redden maar in de rebound was het wel raak: 1-0. Een minuut later viel Amber Meijer geblesseerd uit. Emma Postma werd haar vervangster. EKC moest op jacht naar de gelijkmaker maar het was de thuisploeg dat gemakkelijker speelde. Het mocht herhaaldelijk ver komen maar wist hier vooralsnog geen gebruik van te maken. Het was EKC dat in de 29e minuut langszij. Uit een voorzet van Sarah Rijzinga schoot Emma Postma de 1-1 binnen. In het resterende kwartier was Potetos de meer aandringende ploeg maar tot treffers leidde dit niet meer. EKC kon daar eveneens niets tegenover stellen zodat het bij de rust nog 1-1 stond.

De tweede helft was twee minuten oud toen Potetos ineens op 2-1 stond. EKC probeerde wel wat terug te doen maar niets lukte. Weer was Potetos de bovenliggende partij. In de 54e minuut kwam Marije Roelink erin voor Johanna van de Steeg. EKC kreeg wel een aantal mogelijkheden. Zo schoot Nicky Knol over, stuitte Irene Bos op de keepster waarna de corner van Sarah Rijzinga ook geen vervolg kreeg en even later werd het na een vrije trap van Emma Postma uit een corner wederom van Rijzinga ook geen doelpunt. Wendy Reitsma zag haar schot ook nog naast gaan evenals de eerder genoemde Sarah Rijzinga. Het waren wederom de stadjers die na een goed uitgespeelde aanval in de 66e minuut op 3-1 kwamen. Zij bleven meer aandringen en EKC moest meer en meer terug. In de 77e minuut was het over en uit toen Potetos op 4-1 kwam. Nog in dezelfde minuut werden Irene Bos en Joni Lukkien gewisseld voor tweede elftalspeelsters Marlies Tammens en Liza Huizingh. Ook zij konden het tij niet meer keren. In de 85e minuut werd het middels een buitenspeldoelpunt 5-1 en daar bleef het bij. Een slechte wedstrijd van de EKC-dames die aankomende zaterdag aantreden tegen Achilles 1894 uit Assen. Hopelijk kan men dan met een goed gevoel de winterstop in.

Potetos – EKC 5-1 (1-1). 11. Potetos 1-0; 29. Emma Postma 1-1; 47. Potetos 2-1; 66. Potetos 3-1; 77. Potetos 4-1; 85. Potetos 5-1.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter Potetos
EKC: Irene Bos (77. Liza Huizingh), Nicky Knol, Judith Zuidersma, Joni Lukkien (77. Marlies Tammens), Nikki Werkman, Amber Meijer (12. Emma Postma), Wendy Reitsma, Iris Knol, Sarah Rijzinga, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg (54. Marije Roelink).