EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 bedwingt ST Middelstum/KRC
De voetbaldames van EKC 2 speelden zaterdag 11 februari een sensationele wedstrijd in Middelstum tegen het elftal van ST Middelstum/KRC. Thuis had EKC nipt met 3-2 gewonnen maar nu liep het geheel anders. In de eerste helft kon EKC geen grip krijgen op de wedstrijd. Middelstum/KRC speelde gemakkelijker en drong EKC terug op eigen helft. Na 4 minuten was het dan ook raak toen een corner in één keer binnen vloog: 1-0. EKC probeerde wat terug te doen maar moest het initiatief toch meer aan de thuisploeg laten. Toch wist EKC ook wel enig gevaar te stichten. Zo schoot Chantal Hofman over en liep Marjon Bos vast op de keepster. Middelstum/KRC was toch de bovenliggende partij en kwam in de 20e minuut op 2-0 toen een aanvalster zo kon doorlopen zonder dat de EKC-defensie ingreep en de bal in het net deponeerde. EKC wist hier niets tegen in te brengen. Anouk Koster liep na een pass van Chantal Hofman vast op de keepster en een vrije trap van Sanne Werkman kreeg ook geen positief vervolg. Het was weer Middelstum/KRC dat in de 33e minuut op simpele wijze op 3-0 kwam. In de 39e minuut werd het uit een voorzet ook  nog 4-0 en leek de wedstrijd gespeeld.

Na de rust bracht coach Reinder Wierenga enkele wissels in en zette de opstelling om. Eerst leek Middelstum/KRC nog de overhand te hebben maar EKC begon nu duidelijk beter en meer naar voren te spelen. In de 58e minuut betaalde dit zich uit. Liza Huizingh vond Chantal Hofman die op snelheid er vandoor ging en de 4-1 noteerde. Vier minuten later was het opnieuw raak toen Chantal Hofman de bal aannam en deze inschoot: 4-2. Nu rook EKC meer en drong het nu meer aan. Wel moest het nog wel oppassen voor Middelstum/KRC maar kroop in de 66e minuut kroop EKC weer dichterbij. Weer was het Chantal Hofman die aan gespeeld werd, de gehele defensie van de thuisploeg haar hielen liet zien en de 4-3 binnen knalde. Bij Middelstum/KRC wisten ze niet wat hen overkwam en de ploeg raakte de kluts kwijt. In de 71e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Weer was het Chantal Hofman die de 4-4 op het scorebord zette. De thuisploeg herpakte zich echter en nam drie minuten later weer een voorsprong toen keepster Mila Bolt omspeelt werd en de 5-4 viel. Nu moest EKC zich weer hervinden en dat lukte in de 80e minuut. Liene de Windt kreeg de bal voor het Middelstumer doel alwaar deze uiteindelijk bij Marjon Bos belandde die de 5-5 op haar naam bracht. In de laatste minuten kon het nog alle kanten op maar het bleef bij 5-5 waarmee EKC een zeer goede uitslag neerzette gezien de eerste helft. Middelstum/KRC dacht er bij de rust al te zijn en dat werd hun fataal. Zaterdag 25 februari gaat het uit naar GSVV The Knickerbockers 8 in Groningen.

ST Middelstum/KRC – EKC 5-5 (4-0). 4. M/K 1-0; 20. M/K 2-0; 33. M/K 3-0; 39. M/K 4-0; 58. Chantal Hofman 4-1; 62. Chantal Hofman 4-2; 66. Chantal Hofman 4-3; 71. Chantal Hofman 4-4; 74. M/K 5-4; 80. Marjon Bos 5-5.
Scheidsrechter: E. Donkerbroek (Middelstum)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman,  Liza Huizingh, Anouk Koster, Birgit Bruinink,  Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Nikki Werkman, Johanna van de Steeg, Sophie de Valk.