EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC onderuit tegen SV Bedum
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) stonden zaterdag 1 oktober op sportpark Eenrum tegenover het elftal van streekgenoot SV Bedum uit het gelijknamige dorp. Bij EKC ontbraken Wendy Reitsma en Marije Roelink. De pupil van de week Merle Schut gaf alvast het goede voorbeeld. Onder leiding van scheidsrechter G. Adema uit Kloosterburen ontspon zich een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. De gasten waren wel beter dan de thuisploeg dat door goed keeperswerk van doelvrouwe Nikki Werkman geen schade opliep in de eerste helft. Wel speelde Bedum behoorlijk fysiek iets wat EKC niet gewend was na de 2e klasse. De thuisploeg kreeg ook wel haar mogelijkheden maar ook Bedum-keepster Fiene Nieuwold wist haar doel schoon te houden zodat de rust met 0-0 werd gehaald.

Na de rust zette EKC wat meer druk naar voren maar ook Bedum liet van zich horen. In de 52e minuut werd Iris Knol gewisseld voor Johanna van de Steeg. Bedum mocht meerdere malen ver komen maar vooralsnog leverde hun dat niets op. Het spel bewoog zich dan ook heen en weer. Keepster Nikki Werkman kreeg dan ook genoeg te doen. In de 67e minuut werd Nicky Bos vervangen door Rebecca Postma. In de 71e minuut leek Bedum een voorsprong te nemen maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Echter dit bleek al een voorbode te zijn voor het naderende onheil. Bedum zette nog meer aan en in de 76e minuut bezweek de defensie van EKC en wist Nienke van Bruggen haar team op 0-1 te zetten. EKC ging nu op jacht naar de gelijkmaker en deed in de 79e minuut een dubbele wissel. Gretha Annema en Amber Meijer kwamen erin voor Joni Lukkien en Judith Zuidersma. Het mocht niet baten. In de 82e minuut ging het mis in de verdediging van EKC en werd een aanvalster van Bedum neer gelegd. De gegeven strafschop werd door Emma Rasker ingeschoten: 0-2. Hier bleef het bij waarmee de start van EKC in de 3e klasse niet datgene is wat men verwacht had. Komende zaterdag gaat het uit naar Asser Boys.

EKC – SV Bedum 0-2 (0-0). 76. Nienke van Bruggen 0-1; 82. Emma Rasker 0-2 (pen.)
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Joni Lukkien (79. Gretha Annema), Sarah Rijzinga, Irene Bos, Noor Veldink, Nicky Knol, Judith Zuidersma (79. Amber Meijer), Emma Postma, Nicky Bos (67. Rebecca Postma),  Nikki Werkman, Desie Tjoelker, Iris Knol (52. Johanna van de Steeg).