EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC onderuit tegen Veendam 1894
De thuiswedstrijd van de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) op zaterdag 5 november op sportpark Eenrum tegen het hoger geklasseerde Veendam 1894 uit het gelijknamige dorp vloog alle kanten uit. Nu waren Sarah Rijzinga en Johanna van de Steeg wel weer present maar bleven Emma Postma, Noor Veldink en Nicky Bos afwezig en daar kwam Rebecca Postma nog bij. Pupil van de week Samma Aldougheim van MO11 gaf het goede voorbeeld. EKC startte goed want al na 10 minuten zette Sarah Rijzinga haar ploeg op 1-0. Echter twee minuten later stond het alweer 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar nu was het Veendam 1894 dat via een hoge boogbal in de 35e minuut ineens op 1-2 stond. Nu moest EKC er weer aan trekken om gelijk te komen en Veendam 1894 van verdere treffers af zien te houden. De gasten hanteerden veelal de lange bal. Het lukte nu EKC om in de 45+8 minuut gelijk te komen. Uit een corner van Sarah Rijzinga zette Judith Zuidersma de ruststand op 2-2.

In de rust bleek dat keepster Nikki Werkman  na een botsing in de eerste helft niet verder kon. Irene Bos nam haar plaats over terwijl Iris Knol in het veld kwam. In de tweede helft zag men twee aanvallende ploegen die ook hun kansen kregen. Echter lange tijd bleven doelpunten uit. In de 62e minuut werden Marije Roelink en Amber Meijer gewisseld voor 2e elftalspeelster Marlies Tammens en MO17-speelster Anouk Faber. Het lukte EKC om in de 73e minuut weer de leiding te pakken. Een vrije trap van Sarah Rijzinga werd door een Veendam-speelster in eigen doel gekopt: 3-2. Echter de gasten lieten het er niet bij zitten en zetten aan wat hen in de 78e minuut resultaat opleverde. Een hoge bal over keepster Bos heen betekende 3-3. Drie minuten hierna kon Anouk Faber niet verder en werd Ann Hazenberg van dames 2 haar vervangster. Zij stuitte nog op de keepster. Even leek het of EKC dit gelijkspel over de streep zou trekken maar in de 86e minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Uit een corner werd het ineens 3-4. Het lukte EKC niet meer om dit recht te trekken zodat men met lege handen bleef. Zaterdag komt Helpman 2 uit Groningen op bezoek.

EKC – Veendam 1894 3-4 (2-2). 10. Sarah Rijzinga 1-0; 12. Veendam 1894 1-1; 35. Veendam 1894 1-2; 45+8. Judith Zuidersma 2-2; 73. Veendam 1894 3-2 (eigen doel); 78. Veendam 1894 3-3; 86. Veendam 1894 3-4.
Scheidsrechter: H. Luit (Eenrum)
EKC: Irene Bos, Nicky Knol, Judith Zuidersma, Marije Roelink (62. Marlies Tammens), Joni Lukkien, Desie Tjoelker, Amber Meijer (62. Anouk Faber, 81. Ann Hazenberg), Wendy Reitsma, Nikki Werkman (46. Iris Knol), Sarah Rijzinga, Johanna van de Steeg.