EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC pakt tweede overwinning
De damesvoetballers van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben zaterdag in de thuiswedstrijd op sportpark Eenrum de goede lijn van de week ervoor tegen de dames van Amicitia VMC uit Groningen doorgetrokken. Als pupil van de week gaf Xela Evenhuis het goede voorbeeld. EKC zocht gelijk de aanval wat in de 7e minuut beloond werd. Sarah Rijzinga zette van links voor waarna Nicky Bos de 1-0 binnen schoot. Helaas viel Bos in de 20e minuut uit. Noor Veldink was haar vervangster. De thuisploeg was de bovenliggende partij maar moest wel degelijk oppassen voor de uitbraken van de gasten. Gelukkig waren defensie en keepster Nikki Werkman paraat zodat dit geen averij opleverde. Echter aan de andere kant liet ook EKC riante mogelijkheden onbenut. Het duurde tot de 42e minuut eer EKC haar voorsprong uitbreidde. Noor Veldkink was de aangever waarna nu Sarah Rijzinga de ruststand op 2-0 stelde.

Het begin van de tweede helft was voor Amicitia VMC. De ploeg zag in de 46e minuut een inzet net naast gaan. Later kwam ook EKC weer opzetten wat zich in de 56e minuut gelijk uit betaalde. Een vrije trap van Wendy Reitsma belandde voor de voeten van Rebecca Postma die niet faalde: 3-0. De stadjers poogden wat terug te doen maar zagen hun pogingen vooralsnog strandden. De coaches van EKC, Olger Jonker en Jasper Dijkstra, deden in de 62e minuut een dubbele wissel. Rebecca Postma en Nicky Knol werden gewisseld ten faveure van Iris Knol en Marije Roelink. Ook nu waren de betere kansen voor EKC maar Amicitia VMC gaf zich nog niet gewonnen. Johanna van de Steeg werd er in de 80e minuut nog uitgehaald voor Amber Meijer. Keepster Nikki Werkman moest nog enkele malen reddend handelen maar hield haar doel schoon. Daar ook de EKC-voorhoede niet meer tot doelpunten kwam werd 3-0 ook de eindstand waarmee de thuisploeg weer op de goede weg lijkt. Komende zaterdag spelen de dames in Groningen de tweede bekerronde tegen eersteklasser Helpman. EKC zal proberen de schade beperkt te houden en pogen geen blessures op te lopen.

EKC – Amicitia VMC 3-0 (2-0). 7. Nicky Bos 1-0; 42. Sarah Rijzinga 2-0; 56. Rebecca Postma 3-0.
Scheidsrechter: R. Wieringa ( Kloosterburen)
EKC: Sarah Rijzinga, Irene Bos, Nicky Knol (62. Iris Knol), Judith Zuidersma, Emma Postma, Nicky Bos (20. Noor Veldink), Rebecca Postma (62. Marije Roelink), Desie Tjoelker, Johanna van de Steeg (80. Amber Meijer), Wendy Reitsma, Nikki Werkkman.