EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC verdiend langs Achilles 1894
De  voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 8 april thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het laag geklasseerde Achilles 1894 uit Assen. Beide ploegen troffen elkaar in deze competitie voor de eerste keer. Eliza de Vries van de SJO De Marne JO13-1JM gaf het goede voorbeeld met haar doelpunt. EKC toog gelijk in de aanval wat na 5 minuten resultaat opleverde. In een poging de bal weg te werken tikte de keepster deze voor de voeten van Sarah Rijzinga die gelijk profiteerde: 1-0. Achilles probeerde wat terug te doen maar het was weer EKC dat de stand in de 14e minuut verdubbelde. Irene Bos gaf een perfecte pass op Sarah Rijzinga die haar tweede doelpunt van die middag binnen knalde: 2-0. Achilles probeerde terug te komen maar stuitte vooralsnog op keepster Nikki Werkman of schoot de bal over en naast. Ook de thuisploeg kreeg haar mogelijkheden maar Sarah Rijzinga en Judith Zuidersma waren onfortuinlijk. Het lukte Achilles uiteindelijk om in de 33e minuut de aansluitingstreffer te produceren. Een schot vloog via het been van Nicky Knol achter de verraste Nikki Werkman in het doel: 2-1. De Assenaren mochten hiervan wel geteld 4 minuten van genieten waarna EKC de marge weer op twee zette. Sarah Rijzinga raakte de lat waarna de bal via de keepster bij Rebecca Postma belandde die de 3-1 noteerde. Hierna was EKC nog wel de aandringende partij maar tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust was EKC niet goed bij de les want al  na 5 minuten verdween een verre boogbal in het doel: 3-2. Een minuut hierna stond het ook ineens 3-3. EKC moest toestaan dat Achilles nu meer kwam opzetten. In de 60e minuut leek Achilles op voorsprong te komen maar scheidsrechter G. Adema – die een goede wedstrijd floot – keurde de treffer wegens buitenspel af. De thuisploeg wilde nu ook meer. Rebecca Postma raakte de lat en even later raakte zus Emma de paal na een pass van Sarah Rijzinga waarna het leer naast ging. Aan de andere kant moest keepster Werkman in de 65e minuut redding brengen op een Achilles-aanval. Twee minuten later werd Judith Zuidersma gewisseld voor Noor Veldink. In de 71e minuut kwam EKC alsnog weer op een voorsprong. Een vrije trap van Nicky Knol belandde via Sarah Rijzinga bij Irene Bos die de 4-3 binnen schoot. Grensrechter R. Kor van Achilles maakte zich hier dermate kwaad over omdat hij het buitenspel vond  dat scheidsrechter Adema zich gedwongen zag hem rood te geven. Echter Achilles liet het er niet bij zitten en ging weer op jacht naar de gelijkmaker. In de 75e minuut werd Rebecca Postma vervangen door Amber Meijer. Twee minuten later vond Emma Postma Meijer die haar schot door de keepster naast zag gaan. De daaropvolgende corner van Noor Veldink werd net door Amber Meijer gemist. In deze eindfase waren er kansen voor EKC om de score verder uit te breiden maar het mocht niet gelukken. Irene Bo schoot over, Joni Lukkien en Sarah Rijzinga schoten naast. Ook meerdere corners van EKC werden niet benut maar gelukkig voor de thuisploeg wist ook Achilles niets meer terug te doen zodat met 4-3 de punten verdiend in Kloosterburen bleven. Komende zaterdag komt hekkensluiter GVAV-Rapiditas op bezoek in Kloosterburen om 14.00 uur.

EKC – Achilles 1894 4-3 (3-1). 5. Sarah Rijzinga 1-0; 14. Sarah Rijzinga 2-0; 33. Nicky Knol (e.d.) 2-1; 37. Rebecca Postma 3-1; 50. Achilles 3-2; 51. Achilles 3-3; 71. Irene Bos 4-3.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma (75. Amber Meijer), Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Marije Roelink, Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Judith Zuidersma (67. Noor Veldink).