EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
Bekerwinst voor EKC

Voor de eerste bekerwedstrijd op zaterdag 3 september reisden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) af naar Grootegast om daar tegen de eveneens derdeklasser FC Grootegast aan te treden. Daar Nikki Werkman geblesseerd was stond nu Irene Bos op het doel. Tevens had Nicky Knol zich weer bij de selectie gevoegd. Onder leiding van scheidsrechter A. Holtland was EKC wel de betere partij maar wist dit niet effectief te maken. Zo zagen Sarah Rijzinga en Noor Veldink hun  mogelijkheden niet benut worden. Uiteindelijk nam EKC in de 32e minuut de leiding toen een strakke steekpass van Noor Veldink door Nicky Bos werd ingeschoten: 0-1. Echter het was geen goede wedstrijd voor de gasten. Er werd achterin rommelig gespeeld en behoorlijk wat balverlies geleden. Echter het lukte de thuisploeg niet om ook maar enigszins gevaarlijk te worden. Zo stond het bij de rust nog 0-1. In de rust werd Gretha Annema vervangen door Joni Lukkien.

Ook in de tweede helft drukte het warme weer het tempo. EKC probeerde een opening zoeken en ook FC Grootegast wilde wel maar beide elftallen konden geen potten breken. Wel speelde EKC naar vermogen en daardoor wist FC Grootegast niets terug te doen. In de 60e minuut werd Marije Roelink gewisseld voor Iris Knol. Even later liep Sarah Rijzinga vast op de keepster. FC Grootegast verscheen ook voor het EKC-doel en kreeg ook nog een corner mee zonder hier iets mee te bereiken. In de 69e minuut kwam Anouk Koster Sarah Rijzinga aflossen. Uiteindelijk kwam EKC in de 73e minuut alsnog op 0-2. Een corner van Noor Veldink van links vloog via de verste paal in het doel. Vijf minuten later kwam FC Grootegast ineens uit niets op 1-2 na een snelle aanval. Daarna probeerden beide ploegen het nog wel maar het bleef bij 1-2 waarmee EKC haar eerste bekerwinst pakte. Zaterdag komen de dames van vv Winsum 2 naar Eenrum, aanvang 13.00 uur.

FC Grootegast – EKC 1-2 (0-1). 32. Nicky Bos; 73. Noor Veldink 0-2; 78. FC Grootegast 1-2.

Scheidsrechter: A. Holtland (KNVB)

EKC: Emma Postma, Nicky Bos, Gretha Annema (46. Joni Lukkien), Sarah Rijzinga (69. Anouk Koster), Desie Tjoelker, Irene Bos, Marije Roelink (60. Iris Knol), Noor Veldink, Wendy Reitsma, Nicky Knol, Johanna van de Steeg.