EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 onderuit tegen ZEC
Het tweede elftal van EKC (Eenrum/Kloosterburen) voetbalde zaterdag 29 april op sportpark “Westerklooster” tegen kampioenskandidaat ZEC uit Zandeweer. Uit had EKC net met 2-1 verloren mede door beslissingen van de scheidsrechter dus men wilde nu wat rechtzetten. Toch was het ZEC dat in de 4e minuut niet werd afgestopt en zo stond de 0-1 op het scorebord. De gasten zaten er toch meer bovenop en wonnen ook meer van de duels. Edoch EKC liet zich niet wegdrukken en kwam in de 20e minuut langszij. Charlotte van Dort vond Chantal Hofman die er vandoor raasde en de 1-1 binnen schoot. Hierna kwam ook EKC meer opzetten. Echter ZEC bleef wel de boventoon voeren ook gezien de vele corners die het kreeg. Gelukkig voor EKC ging alles van ZEC naast of raakte de paal. Zo stond het bij de rust dan ook  nog 1-1.

Ook na rust was ZEC de meer bovenliggende partij en kwam in de 51e minuut op voorsprong door een omstreden doelpunt: 1-2. Volgens EKC en coach Wierenga werd keepster Mila Bolt aangevallen maar scheidsrechter Scholtens ging hier helaas niet in mee. Vijf minuten later kreeg EKC weer een tegenslag te verwerken. Bij één van de vele corners van ZEC werd er hands geconstateerd door scheidsrechter Scholtens en hij legde de bal op de stip. ZEC liet zich dit buitenkansje niet ontgaan: 1-3. Later verklaarde Marjon Bos dat ze de bal tegen haar buik had aan gekregen. Hierna was het geloof bij EKC min of meer weg. Het wist nog lange tijd ZEC tegen te houden maar door doelpunten in de 86e en 88e minuut waarbij de laatste een corner was die in één keer in het doel swingde werd een 1-5 eindstand bereikt. Woensdag 10 mei speelt men in Roodeschool tegen het sterke Corenos.

EKC 2 – ZEC 1-5 (1-1). 4. ZEC 0-1; 20. Chantal Hofman 1-1; 51. ZEC 1-2; 56. ZEC 1-3 (pen.); 86. ZEC 1-4; 88. ZEC 1-5.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Charlotte van Dort, Sophie van Tilburg, Birgit Bruinink, Marlies Tammens, Anouk Koster, Liza Huizingh.