EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC dames starten met nederlaag
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) startten de voetbalcompetitie zaterdag 24 september met een uitwedstrijd in Groningen tegen het eveneens gedegradeerde SV Lycurgus. Bij EKC ontbraken Wendy Reitsma, Amber Meijer, Johanna van de Steeg en Rebecca Postma zodat Marlies Tammens van dames 2 en Anouk Faber van MO17 aan de selectie werden toegevoegd. Vooraf keek men vreemd op toen de scheidsrechter in zijn burgertenue het veld betrad maar het bleek dat deze man, leider van SV Lycurgus vrouwen 2, de afwezige scheidsrechter verving maar geen sporttenue bij zich had. Aanvankelijk ging het eerst gelijk op. Wel speelde de thuisploeg wat gemakkelijker dan EKC maar vooralsnog leverde dat geen schade op. Keepster Irene Bos moest evenwel meerdere malen redding brengen. Nadat EKC wat kansen onbenut liet was het in de 23e minuut wel raak. Sarah Rijzinga onderschepte de bal en schoot de 0-1 binnen. Een minuut later leidde misverstanden in de EKC-defensie evenwel alweer tot de 1-1. EKC probeerde evenwel weer op een voorsprong te komen en kreeg in de 28e minuut de mogelijkheid toen Nicky Bos werd neer gelegd binnen de beruchte lijnen. Helaas zag Bos de door haar genomen strafschop gestopt. Daarna begon Lycurgus toch wat meer aan te dringen en dat leverde hun dan ook resultaat op. In de 37e minuut kreeg de thuisploeg ook een strafschop omdat een aanvalster onderuit ging binnen de lijnen. Dit leek meer op het spelen van de bal maar het gegeven bleef staan. De thuisploeg faalde niet: 2-1. Een minuut later plofte een afstandsschot ineens in het EKC-doel en stond het 3-1. Sindsdien liep EKC achter de feiten aan. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust waren bij EKC de posities gewijzigd maar dit zou helaas het tij niet meer keren. Het was wederom Lycurgus dat in de 47e minuut op 4-1 kwam waarmee de wedstrijd was gespeeld. EKC probeerde wel wat terug te doen maar was niet bij machte om de stand een enigszins dragelijker aanzicht te geven. In de 62e minuut werden Sarah Rijzinga en Marije Roelink vervangen door Anouk Faber en Iris Knol. De gastvrouwen speelden gretiger en waren dan ook verder dan EKC. Alles liep bij hen spoeler en gemakkelijker dan bij EKC. In de 71e minuut kon Desie Tjoelker niet verder en werd vervangen door Marlies Tammens. Om de aanval nog wat te versterken werd in de 77e minuut besloten om Nicky Bos naar de kant te halen, Irene Bos in de aanval te zetten en kwam Nikki Werkman op het doel. Het kreeg evenwel niet het gewenste effect. Door nog twee treffers in de 80e en 87e minuut bepaalde Lycurgus de eindstand op 6-1 en stond EKC met lege handen. Dit was niet de start die de Marnebewoonsters zich hadden voorgesteld en nu mogen ze het in de wedstrijd komende zaterdag tegen SV Bedum proberen een beter resultaat te behalen.

SV Lycurgus – EKC 6-1 (3-1). 23. Sarah Rijzinga 0-1; 24. SV Lycurgus 1-1; 37. SV Lycurgus 2-1; 38. SV Lycurgus 3-1; 47. SV Lycurgus 4-1; 80. SV Lycurgus 5-1; 87. SV Lycurgus 6-1.
Scheidsrechter: Leider SV Lycurgus vrouwen 2
EKC: Joni Lukkien, Sarah Rijzinga (62. Anouk Faber), Irene Bos, Noor Veldink, Nicky Knol, Judith Zuidersma Emma Postma, Gretha Annema, Nicky Bos (77. Nikki Werkman), Desie Tjoelker (71. Marlies Tammens), Marije Roelink (62. Iris Knol).