EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC onderuit tegen Veendam 1894
In het verre Veendam traden de dames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 25 maart aan tegen kampioenskandidaat Veendam 1894. Thuis had EKC nipt met 3-4 verloren dus er was een kans op een goed resultaat. De gasten startten met de wind in de rug en kwamen na 2 minuten al op een voorsprong. Emma Postma vond Judith Zuidersma die de stand op 0-1 zette. EKC wilde nu meer en had nu ook een licht overwicht. De thuisploeg liet zich evenwel ook niet onbetuigd maar beide defensies wisten alles tegen te houden. In de 10e minuut werd EKC een penalty door de neus geboord toen er duidelijk hands werd gemaakt. Scheidrechter Beek had het volgens hem niet gezien en wuifde dit weg. Alhoewel EKC nog wel een overwicht had kwam de thuisploeg toch meer opzetten wat hen in de 16e minuut resultaat opleverde. De defensie van EKC ging in de fout en een snelle spits profiteerde: 1-1. EKC liet het er evenwel niet bij zitten en deed verwoede pogingen om de leiding weer te pakken. Het mocht echter niet gelukken. Zo waren Emma Postma, Desie Tjoelker, Irene Bos en Sarah Rijzinga onfortuinlijk. En zoals vaker viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een Veendam-aanval in de 35e minuut kwam keepster Nikki Werkman uit maar mistte de bal waarna deze over haar heen in het doel plofte: 2-1. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Marije Roelink gewisseld voor Loes Korhorn.

Na de rust had EKC de wind tegen en deze was ook nog eens sterker geworden. Door miscommunicatie in de defensie stond Veendam al na drie minuten op 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. EKC probeerde wel wat terug te doen maar het initiatief lag nu meer bij Veendam. In de 55e minuut kwam de thuisploeg zelfs op 4-1 toen een vrije trap werd doorgekopt in het EKC-doel. EKC deed verscheidene pogingen weer dichterbij te komen maar slaagde daar niet in. Rebecca Postma kon na de 63e minuut niet verder en werd vervangen door Anouk Faber van de MO-17.  Hierna deden beide ploegen nog wel pogingen de stand te veranderen maar beide slaagden daar niet meer in zodat Veendam 1894 met de 4-1 overwinning in de race blijft voor het kampioenschap. EKC kan aankomende zaterdag tegen hekkensluiter Helpman 2 in Groningen proberen de punten wel mee naar huis te nemen. Overigens waren er bij Veendam enkele speelsters die meer met hun directe tegenstander bezig waren dan met voetbal.

Veendam 1894 – EKC 4-1 (2-1). 2. Judith Zuidersma 0-1; 16. Veendam 1-1; 35. Veendam 2-1; 48. Veendam 3-1; 55. Veendam 4-1.
Scheidsrechter: M. Beek (Veendam)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma (63. Anouk Faber), Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Marije Roelink (46. Loes Korhorn), Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Judith Zuidersma.