EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC MO17 vloert hoger geklasseerde SJO STEO MO17
De voetbalmeiden van EKC MO17 speelden zaterdag 22 april op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het duidelijk hogere geklasseerde SJO STEO uit Stedum/Ten Post. Eerder verloor EKC met 4-0 dus men was gewaarschuwd. Met slechts één wissel op de bank ging EKC evenwel voortvarend van start want al in de 1e minuut was het raak. Myrthe Staal vond Baraa Aldougheim die de 1-0 binnen tikte. STEO begon vervolgens aan te vallen en in de 11e minuut gelukte het hun om langszij te komen: 1-1. Daarna kwam STEO nog een keer dichtbij maar keepster Manon Faber wist uitkomst te bieden. Het was wederom de thuisploeg dat in de 16e minuut de leiding nam. Anouk Faber gaf van links de voorzet waarna Myrthe Staal het leer achter de keepster schoot: 2-1. EKC kreeg nog enkele kansen maar zag deze niet verzilverd. Het was STEO dat in de 27e minuut ineens langszij kwam nadat de EKC-defensie mistastte: 2-2. STEO wilde meer en kreeg dat ook want vier minuten later werd het na een voorzet met een boogbal ineens 2-3 voor de gasten. Veel plezier mochten ze daar niet aan beleven want in de 33e minuut werd de ongrijpbare Myrthe Staal gelanceerd en zij zette haar team nu langszij STEO: 3-3. STEO poogde wederom de leiding te nemen maar EKC wist alle pogingen te verijdelen. Zelf lukte het EKC ook niet maar met hulp van de tegenstander zouden ze toch de leiding weer nemen. Na een corner van Myrthe Staal in de 36e minuut werd er hands gemaakt.
Scheidsrechter R. Scholtens legde de bal op de stip waarna Myrthe zelf de klus klaarde: 4-3.
Ondanks pogingen van beide partijen om nog meer doelpunten te maken bleef het tot de rust hierbij.

Ook in de tweede helft zag men twee aanvallende partijen. STEO was wel de meer aandringende ploeg. Echter al haar pogingen om de stand in haar voordeel te veranderen strandden. STEO kreeg een serie corners maar wist hier geen van te benutten. In de 50e minuut leek STEO er dichtbij maar de bal belandde tegen onderkant lat waarna Ayla Piek deze gauw weer wegwerkte. Ook het vizier van de gasten stond niet scherp want meerdere inzetten verdwenen aan de verkeerde kant van het doel uit het veld. En ook stond keepster Manon Faber in de weg of zoals in de 63e minuut verdedigster Mila van Bolhuis. Aan de andere kant was ook EKC geruime tijd niet succesvol. Corners van Myrthe Staal kregen geen vervolg terwijl zij zelf ook nog naast schoot. Ook Lenthe Solinger zag haar poging strandden. Daar tegenover voerde STEO wel de druk op zonder dat dit hun iets opleverde. Het was EKC uiteindelijk dat de zege in de 81e minuut veilig stelde. Isabelle Bippes kreeg de bal bij Myrthe Staal die haar vierde doelpunt van die middag maakte: 5-3. Hier bleef het bij waarmee EKC een knappe zege behaalde en de drie punten in huis hield. Wel was het opvallend dat STEO vrij veel blessureleed kende waardoor de tweede helft een stuk langer dan de eerste was. Komende zaterdag gaat EKC naar de uitwedstrijd tegen SJO Coendersborg.

EKC – SJO STEO 5-3 (4-3). 1. Baraa Aldougheim 1-0; 11. STEO 1-1; 16. Myrthe Staal 2-1; 27. STEO 2-2; 31. STEO 2-3; 33. Myrthe Staal 3-3; 36. Myrthe Staal 4-3 (pen.); 81. Myrthe Staal 5-3.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC: Baraa Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Mila van Bolhuis, Anouk Faber, Manon Faber, Esther Hendriksen, Iris Smits, Lenthe Solinger, Myrthe Staal, Ayla Piek, Fleur Andringa.