EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
Zuur verlies voor EKC
Op deze zaterdag 29 oktober reisden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) met net 11 speelsters naar Groningen voor de wedstrijd tegen de studentes van GSVV The Knickerbockers 3. Bij EKC ontbraken door blessures en andere omstandigheden de gehele voorhoede te weten Sarah Rijzinga, Noor Veldink, Emma Postma en Nicky Bos en ook middenveldster Johanna van de Steeg was niet van de partij. Gelukkig kwamen na de rust enkele speelsters van dames 2 de reservebank bezetten. EKC startte met een 4-4-2 opstelling waarbij Judith Zuidersma en Amber Meijer  als spitsen fungeerden. De gasten probeerden een opening te vinden maar slaagden daar helaas niet in. Zuidersma en Meijer deden hun best maar het waren geen echte spitsen. Er waren wel wat kansen maar ook daarvan lukte er geen één. Ook het later overschakelen naar 4-4-3 leverde geen verbetering op. Gelukkig wist ook Knickerbockers geen gaatje te vinden zodat het bij de rust nog 0-0 stond.

Ook na de rust wilde het niet lopen met EKC. Daarbij kwam ook nog dat scheidsrechter P. Kiebert, een speler van Knickerbockers mannen 3 en die eerst redelijk floot, steeds meer steken liet vallen en toch zijn oor wat meer liet hangen naar de thuisploeg. De stadjers waren dichter bij een doelpunt dan EKC maar vooralsnog wisten keepster Nikki Werkman en de EKC-defensie de zaak dicht te houden. Voorin bij EKC lukte ook nu helemaal niets. In de 65e minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Bij een ongelukkige poging om een aanvalster af te stoppen veroorzaakte libero Wendy Reitsma een strafschop die binnen werd geschoten: 1-0. Een minuut later werd spits Judith Zuidersma aan de andere kant eveneens onderuit gehaald maar nu legde scheidsrechter Kiebert de bal dus niet op de stip. In de 67e minuut werden Amber Meijer en Marije Roelink gewisseld voor de tweede elftaldspeelsters Marlies Tammens en Anouk Koster. EKC probeerde de gelijkmaker te maken maar kreeg in de 78e minuut de deksel op de neus. Een aanvalsters van de blauwhemden kwam ineens vrij voor het doel, kapte, draaide en knalde de 2-0 binnen. In de resterende tijd gebeurde er niets meer zodat EKC met een zure 2-0 nederlaag weer huiswaarts moest gaan. Komende zaterdag komen de dames van Veendam 1894 op bezoek in Eenrum, aanvang 13.00 uur.

GSVV The Knickerbockers 3 – EKC 2-0 (0-0). 65. TKB 1-0 (pen.); 78. TKB 2-0.
Scheidsrechter: P. Kiebert (Groningen)
EKC: Irene Bos, Nicky Knol, Judith Zuidersma, Rebecca Postma, Marije Roelink (67. Marlies Tammens), Joni Lukkien, Desie Tjoelker, Amber Meijer (67. Anouk Koster), Wendy Reitsma, Nikki Werkman, Iris Knol.