EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 bedwingt vv Winsum 3
Op woensdagavond 5 april speelde het tweede elftal van EKC (Eenrum/Kloosterburen) in Eenrum de inhaalwedstrijd tegen het sterke vv Winsum 3. Uit had EKC met 4-0 verloren dus men was gewaarschuwd. En ook nu was Winsum de bovenliggende partij. Toch was het EKC dat in de 2e minuut toesloeg. Inge Mulder kreeg de bal bij Chantal Hofman die Winsum en ex-EKC-keepster Merel Bakker liet mistastten waarna ze de 1-0 binnen tikte. Evenwel liet Winsum het er niet bij zitten en zette aan. Het was niet dat EKC werd weggespeeld maar ze had wel de grootste moeite om de gasten af te stoppen. Vooral keepster Mila Bolt keepte één van haar betere wedstrijden. Winsum verscheen regelmatig voor het EKC-doel maar wist het verder niet af te maken. Aan de andere kant liet EKC de mogelijkheden die zij kreeg ook liggen. Zo vond Charlotte van Dort in de 5e  minuut Chantal Hofman maar zij liep vast. In de 11e minuut nam Liza Huizingh een vrije trap die Hofman in de handen van keepster Bakker schoot. Vijf minuten was Anouk Koster net iets te laat bij de vrije trap van Sanne Werkman. In de 26e minuut kwam Winsum middels een verrassend afstandsschot plotseling langszij: 1-1. EKC was hierbij niet scherp genoeg. De gasten probeerden door te drukken maar zoals eerder gemeld waren zij zeer onzorgvuldig in de afwerking tot geluk van EKC. Bij EKC waren er voor Liene de Windt en Chantal Hofman nog wat kleine kansjes maar ook zij faalden zodat 1-1 ook de ruststand werd.

In de tweede helft drong Winsum erg aan maar wist geen bres te slaan in de EKC-verdediging onder leiding van libero Sophie van Tilburg. Ook nu was keepster Mila Bolt weer zeer op dreef en wist alle pogingen van de gasten onschadelijk te maken. De thuisploeg probeerde er ook uit te komen maar slaagde daar nauwelijks in. Mooie strakke corners van Sanne Werkman kregen geen vervolg terwijl Marlies Tammens haar inzet gestopt zag. Tocht stichtte EKC bij tijd en wijle wel wat gevaar. Met name de snelheid van Liene de Windt in de voorhoede bezorgde de Winsumer defensie handenvol werk. Winsum bleef aandringen maar zag tot haar wanhoop geen kans een weg naar het doel te vinden zodat EKC met 1-1 een knappe punt haalde tegen het sterke Winsum. Komende zaterdag wacht opnieuw een zware tegenstand in Zandeweer namelijk het nog sterkere ZEC.

EKC 2 – vv Winsum 3 1-1 (1-1). 2. Chantal Hofman 1-0; 26. vv Winsum 1-1.
Scheidsrechter: H. Struiksma (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Charlotte van Dort, Kim van der Meer, Marlies Tammens, Anouk Koster, Sophie van Tilburg, Liza Huizingh, Birgit Bruinink.