EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC opnieuw onderuit tegen Potetos
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 22 april op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen hun laatste thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Potetos uit Groningen. Uit had EKC met 5-1 verloren en ook nu ging het niet goed. Pupil van de week Viara Beenes van SJO De Marne JO-10 gaf nog wel het goede voorbeeld. Na wat middenveldvoetbal was de eerste serieuze aanval voor Potetos in de 6e minuut. Uit de tegenstoot schoot Judith Zuidersma na een pass van Noor Veldink net naast. In de 12e minuut liep Zuidersma vast na een pass van Rebecca Postma. Aan de andere kant liet ook Potetos zich niet onbetuigd maar EKC wist dit ook af te weren. Nadat Amber Meijer voorlangs schoot en Rebecca Postma haar inzet gestopt zag was het Potetos dat in de 30e minuut ineens op 0-1 stond. EKC moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker en gelijktijdig de stadjers van het lijf te houden. Het mocht niet meer gelukken voor de rust. Ook Potetos vond de weg naar het doel niet meer.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen EKC alweer langszij kwam. Amber Meijer vond Joni Lukkien die de stand op 1-1 zette en daarmee haar eerste doelpunt van het seizoen maakte. Vier minuten mocht EKC hier plezier van hebben want toen brak Potetos door en stond het weer 1-2. EKC probeerde vervolgens weer terug te komen maar slaagde daar niet in. In de 60e minuut kwam Anouk Faber van MO17 in het veld voor Noor Veldink. Marlies Tammens nam in de 71e minuut de plaats in van Loes Korhorn. Ook Potetos zag haar mogelijkheden om de stand verder uit te breidden doordat of keepster Irene Bos in de weg stond of dat het vizier onscherp was. Echter de stadjers stonden wel voor. In de 92e minuut was het helemaal over en uit voor EKC toen Potetos de uitkomende Irene Bos omspeelde en de eindstand op 1-3 bepaalde. Het was geen goede wedstrijd voor EKC dat pas op 13 mei in Assen aantreed tegen Achilles 1894. Wel mistte het vaste keepster Nikki Werkman en aanvalster Sarah Rijzinga.

EKC – Potetos 1-3 (0-1). 30. Potetos 0-1; 46. Joni Lukkien 1-1; 49. Potetos 1-2; 92. Potetos 1-3.
Scheidsrechter: R. Wierenga (Kloosterburen)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Amber Meijer, Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Noor Veldink (60. Anouk Faber), Judith Zuidersma, Marije Roelink, Loes Korhorn (71. Marlies Tammens).