EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 laat  GSVV The Knickerbockers 8 ontsnappen
De wedstrijd tussen EKC 2 en GSVV The Knickerbockers 8 zaterdag 4 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen was een spectaculaire duel. Vooraf zou EKC getekend hebben voor de 2-2 eindstand maar achteraf was er toch teleurstelling. En EKC had vooraf zeker te vrezen voor een dikke nederlaag daar de uitwedstrijd de week ervoor in een 9-1 nederlaag eindigde. Het liep nu toch wat anders. EKC zette zich goed in en kreeg nu ook mogelijkheden. Zo stootte Anouk Koster op de keepster en zag later een schot voorlangs gaan terwijl Sanne Werkman haar inzet op het dak van het doel zag belandden. TKB probeerde het natuurlijk ook maar vond keepster Mila Bolt op haar weg. Het was EKC dat in de 24e minuut de leiding nam. Inge Mulder deed het voorbereidende werk waarna Chantal Hofman raak schoot: 1-0. TKB begon hierna wat meer aan te dringen zonder dat hen dat echter resultaat opleverde. Charlotte van Dort liep nog vast zodat 1-0 ook de ruststand werd.

In de tweede helft had EKC de wind mee maar zag nu TKB toch nog meer komen opzetten. Doch ook de thuisploeg kreeg haar kansen. Anouk Koster stuitte op de keepster en ook Liza Huizingh zag deze dame in de weg staan. Sanne Werkman zag haar corner op het dak van het doel belandden en Liene de Windt raakte de paal. Het was TKB dat in de 74e minuut ineens langszij kwam: 1-1. Dit leek het te blijven toen de blessuretijd aanbrak. In de 91e minuut kwam EKC plotsklaps op 2-1 toen Loes Korhorn de bal bij Chantal Hofman kreeg die ineens van afstand uithaalde. Even leek EKC de overwinning over de streep te trekken. Echter scheidsrechter Van der Maar trok – volgens EKC –  net iets teveel blessuretijd bij waardoor het TKB gelukte om in de 95e minuut net de 2-2 te maken en zo een punt wist mee te snoepen. Komende zaterdag gaat het naar het sterke Corenos in Roodeschool.

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 8 2-2 (1-0). 24. Chantal Hofman 1-0; 74. TKB 1-1; 91. Chantal Hofman 2-1; 95. TKB 2-2.
Scheidrechter: B. van der Maar (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman,  Liza Huizingh, Anouk Koster, Birgit Bruinink,  Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Sophie van Tilburg, Loes Korhorn, Nya Nyangoma, Charlotte van Dort.