EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC onderuit tegen Helpman 2
Na de nederlaag tegen Veendam 1894 wilden de voetbaldames van EKC zaterdag 1 april in de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Helpman 2 in Groningen weer drie punten pakken. In de thuiswedstrijd won EKC al met 5-0 dus men had goede hoop. Het liep evenwel geheel anders. EKC kwam niet in de wedstrijd en de weinige kansen die het kreeg gingen alle verloren. De gasten speelden onrustig terwijl de thuisploeg juiste beter in haar spel kwam. In de 29e minuut betaalde zich dit uit voor Helpman. De defensie van EKC ging in de fout en Annewil Oudman scoorde op aangeven van Nina Kikkert de 1-0. EKC probeerde wat terug te doen maar kwam er niet door. Nicky Knol kwam nog het verst maar zij stuitte op de keepster. Helpman daarentegen kwam in de 36e minuut op 2-0 wederom door Annewil Oudman en ook op aangeven van Nina Kikkert. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust had EKC weliswaar de schuine wind mee maar wist hier geen gebruik van te maken. De gasten probeerden wel de stand in hun voordeel te wijzigen maar faalden in de afwerking daarvan. In de 58e minuut werden Marije Roelink en Noor Veldink gewisseld voor Marjon Bos en Loes Korhorn. Helpman was nu de meer aandringende partij en kwam in de 59e minuut op 3-0. In de chaotische situatie voor het EKC-doel vindt Betty Biemans haar medespeelster Nina Kikkert die scoorde. EKC probeerde nog terug te komen en wisselde tweemaal. In de 76e minuut kwam Liza Huizingh erin voor Irene Bos en in de 84e minuut mocht een van een blessure teruggekomen Amber Meijer ook nog spelminuten maken ten koste van Sarah Rijzinga. Helaas gaf dit niet het gewenste effect want Helpman bepaalde middels Annewil Oudman na aangeven van Marit van der Veer in de 88e minuut de eindstand op 4-0. Wel was EKC niet echt te spreken over het matig fluiten van scheidsrechter J. Visser. Komende zaterdag komt Achilles 1894 uit Assen naar Kloosterburen, aanvang 13.00 uur.

Helpman 2 – EKC 4-0 (2-0). 29. Annewil Oudman 1-0; 36. Annewil Oudman 2-0; 59. Betty Biemans 3-0; 88. Annewil Oudman 4-0.
Scheidsrechter: J. Visser (Groningen)
EKC: Irene Bos (76. Liza Huizingh), Rebecca Postma, Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga (84. Amber Meijer), Marije Roelink (58. Loes Korhorn), Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Noor Veldink (58.Marjon Bos).