GorechtVR1-EKCVR1 - EKC damesvoetbalteam

EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC verslaat Gorecht
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 22 april op sportpark De Koepel te Haren tegen de dames van de vv Gorecht die onder hun op de ranglijst stonden. Thuis had EKC met 2-0 gewonnen dus op papier zou het mogelijk moeten zijn. Na wat heen en weer voetbal sloeg EKC in de 8e minuut toe. Noor Veldink vond Sarah Rijzinga die de bal bij Anouk Faber van EKC MO17 kreeg die vervolgens de 0-1 binnen tikte. De gasten waren de bovenliggende partij maar Gorecht liet zich echter niet wegdrukken. In de 21e minuut leek EKC op 2-0 te komen toen Amber Meijer de bal bij Sarah Rijzinga kreeg en deze werd neergelegd binnen de beruchte lijnen. Echter scheidsrechter B.H. Ruessink wilde van geen strafschop weten. Hierna kende EKC een wat mindere periode waardoor Gorecht wat meer kon komen opzetten. Maar keepster Nikki Werkman en een onscherpe vizier brachten hun niet wat ze wensten. Na ongeveer een half uur kreeg EKC weer wat meer grip op de wedstrijd maar ook de gasten kwamen er niet meer door. Noor Veldink raakte na een pass van Sarah Rijzinga nog de lat en een afstandsschot van Nikki Knol werd gestopt. Zo stond het bij de rust nog 0-1. In de rust werd de niet geheel fitte Anouk Faber gewisseld voor Judith Zuidersma.

In de tweede helft drong EKC Gorecht wel terug maar moest het nog wel oppassen voor eventuele uitbraken van de gastdames. Nadat EKC enkele mogelijkheden liet liggen was het toch Gorecht dat in de 60e minuut plotsklaps langszij kwam. Een vrije trap verraste keepster Nikki Werkman en zo stond het ineens 1-1. Even leek EKC de weg kwijt maar het stelde in de 68e minuut weer orde op zaken. Sarah Rijzinga passte op Noor Veldink die de 1-2 op haar naam zette. Gorecht probeerde nog wel wat terug te doen maar moest toch toelaten dat EKC meer en meer kwam opzetten. Echter de pogingen van Judith Zuidersma, Amber Meijer en Sarah Rijzinga leverden niet het gewenste resultaat op. In de 76e minuut werd de zege veilig gesteld. Sarah Rijzinga vond Judith Zuidersma die de 1-3 binnen knalde. Hierna geloofde Gorecht het wel en deed het nog wat halfslachtige pogingen iets terug te doen. Van EKC zijde kwam ook niets meer. Tweede elftalspeelsters Liza Huizingh (81e min.) en Floor Knook (85e min.) kwamen er nog in voor Amber Meijer en Noor Veldink maar aan de stand veranderde niets meer. Zo nam EKC met een verdiende 1-3 overwinning de drie punten mee naar huis. Komende zaterdag wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Potetos uit Groningen.

Gorecht – EKC 1-3 (0-1). 8. Anouk Faber 0-1; 60. Gorecht 1-1; 68. Noor Veldink 1-2; 76. Judith Zuidersma 1-3.
Scheidsrechter: B.H. Ruessink (Haren)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma, Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Sarah Rijzinga, Amber Meijer (81. Liza Huizingh), Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Noor Veldink (85. Floor Knook), Anouk Faber (46. Judith Zuidersma).
Jitse Drent
Sportpark Kloosterburen
Westerklooster 1a
9977 RA Kloosterburen
T: 0595-481613
Kvk: 40025365
IBAN:  NL23RABO 0332 45 62
Sportpark Eenrum
J. J. Willingestraat 2
9967 PB Eenrum
kantine: 0595-491796
2014 - 2024 Created by BenesWebDesign
Terug naar de inhoud