EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC onderuit tegen Asser Boys
De voetbalsters van EKC (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 4 maart op sportpark “Westerklooster”  te Kloosterburen aan voor de return tegen Asser Boys uit Assen dat net iets boven de thuisploeg stond. EKC had goede moed want uit had men dit team met 2-5 verslagen dus een goede uitslag kon er ook nu inzitten. Het liep evenwel wat anders. De pupil van de week Emlinde Blomsma van SJO De Marne JO13-1JM gaf nog wel het goede voorbeeld. De thuisploeg kreeg geen grip op de wedstrijd en wist ook de weinige mogelijkheden die het kreeg niet te verzilveren. Een corner van Sarah Rijzinga kreeg geen vervolg en Rebecca Postma zag haar inzet gestopt door de keepster. Het waren de gasten die in de 23e minuut op 0-1 kwamen toen EKC de bal niet weg kreeg. Hierna bleef EKC het wel proberen maar over het algemeen kwam er meer gevaar van Asser Boys. Evenwel vielen er geen doelpunten meer zodat 0-1 ook de ruststand werd.

Na de rust toog EKC wel  naar voren maar ook Asser Boys liet zich niet onbetuigd. Zij kwam in de 57e minuut dan ook op 0-2. Twee minuten later werd Rebecca Postma vervangen door Chantal Hofman van het tweede elftal. Hofman vond Sarah Rijzinga in de 63e minuut maar zij zag haar schot naast gaan en twee minuten later was Rijzinga de aangever maar stuitte Hofman nu op de goede keepende doelvrouwe van de gasten. Het wilde niet lukken met EKC dat tot overmaat van ramp in de 68e minuut ook nog eens de 0-3 om de oren kreeg. Vier minuten later kwam Liza Huizingh van dames 2 erin voor Johanna van de Steeg maar ook zij kon het tij niet meer keren. Sarah Rijzinga liep vast op de keepster evenals Emma Postma na een pass van Chantal Hofman. In de 82e minuut kon Noor Veldink niet meer verder en kwam Anouk Koster van dames 2 in het veld. Het mocht niet meer baten want in de 89e minuut bepaalde Asser Boys na een kopbal uit een voorzet de eindstand op 0-4 waarmee EKC  met lege handen stond. Vooraf had men toch op een ander resultaat gehoopt dan de 0-4 nederlaag. Komende zaterdag gaat het naar het hoger geklasseerde Amicitia VMC in Groningen.

EKC – Asser Boys 0-4 (0-1). 23. AB 0-1; 57. AB 0-2; 68. AB 0-3; 89. AB 0-4.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma (59. Chantal Hofman), Nicky Knol, Johanna van de Steeg (72. Liza Huizingh), Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Noor Veldink (82. Anouk Koster), Marije Roelink, Desie Tjoelker.