EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC verslaat GVAV-Rapiditas
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) ontvingen zaterdag 15 april op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen rode lataarndrager GVAV-Rapiditas. Uit had EKC al met 0-4 gewonnen en gezien de stand op de ranglijst zou dat ook nu geen probleem moeten zijn. Woensdag 12 april had men in Groningen met 3-1 (doelpunt Rebecca Postma) van mede koploper Amicitia VMC verloren. De pupil van de week Ricky Rispens van SJO De Marne gaf al het goede voorbeeld wat al gelijk in de eerste minuut door EKC werd gevolgd. Irene Bos speelde Sarah Rijzinga aan die doorging, de keepster omspeelde en de 1-0 binnen tikte. EKC ging door en in de 13e minuut was het wederom raak. Nu gaf Sarah Rijzinga de voorzet en schoof Judith Zuidersma het leer tegen de touwen. Evenwel liet GVAV het hoofd niet hangen en probeerde wat terug te doen. Dat lukte in de 29e minuut toen het profiteerde van een miscommunicatie in de EKC-defensie: 2-1. Beide ploegen probeerden voor de rust nog de stand in hun voordeel te veranderen maar er veranderde niets meer.

In de tweede helft toog EKC weer naar voren maar slaagde er vooralsnog niet om er door te komen. GVAV verstopte zich evenwel niet maar was toch wel de mindere van de thuisploeg. In de 50e minuut werd Marije Roelink vervangen door Loes Kornhorn. Zes minuten later kwam EKC op 3-1. Emma Postma was de aangeefster waarna Sarah Rijzinga de bal onder controle kreeg en deze inschoot. GVAV gaf evenwel niet op maar moest wel toezien dat de betere kansen naar EKC gingen. Het afwerken was echter een tweede. In de 69e minuut kwam Noor Veldink Judith Zuidersma vervangen. Toch moest keepster Nikki Werkman wel een paar maal reddend optreden daar EKC de gasten soms ver liet komen. In de 80e minuut kreeg EKC een tegenslag te verwerken. De ingevallen Loes Korhorn viel geblesseerd uit en werd vervangen door Amber Meijer. In de 92e minuut kwam EKC alsnog op 4-1. Noor Veldink werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en de gastdames kregen een strafschop. Libero Wendy Reitsma, die vandaag haar laatste wedstrijd speelde, mocht deze nemen en schoof de bak vakkundig binnen. Hierna kreeg ze een bloemetje voor haar jarenlange inzet eerst voor Kloosterburen en dan voor EKC. Het bleef bij 4-1 zodat de 3 punten binnenshuis hield. Komende zaterdag gaat het uit naar Gorecht in Haren.

EKC – GVAV-Rapiditas 4-1 (2-1). 1. Sarah Rijzinga 1-0; 13. Judith Zuidersma 2-0; 29. GVAV 2-1; 56. Sarah Rijzinga 3-1; 92. Wendy Reitsma 4-1 (pen.)
Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma, Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Marije Roelink (50. Loes Korhorn, 80. Amber Meijer), Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Judith Zuidersma (69. Noor Veldink).