EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC besluit competitie met nederlaag
De laatste competitiewedstrijd voor de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) was zaterdag 27 mei in Glimmen tegen de dames van v.v. Glimmen. Thuis had EKC met 2-0 gewonnen maar nu liep het iets anders. Ook stond deze wedstrijd in het kader van het afscheid van een aantal speelsters en kaderleden. Voor Sarah Rijzinga, Irene Bos en Marije Roelink was dit hun laatste wedstrijd terwijl ook de beide trainers Olger Jonker en Jasper Dijkstra alsmede team-manager Henk Struiksma hun taken neerleggen. Daarom werd er gekozen om in een geheel andere opstelling te spelen bepaald door een loting. En zo stond Emma Postma ineens op het doel in plaats van de gebruikelijke keepster Nikki Werkman. EKC was hier nog niet helemaal op ingesteld toen Glimmen via een snelle aanval al in de 1e minuut op 1-0 kwam. Toch kwam EKC in haar gewijzigde opstelling toch meer in haar spel en begon meer aan te dringen. Het kreeg ook kansen maar deze werden helaas niet benut. Het was weer de thuisploeg dat in de 28e minuut ineens op 2-0 kwam. Voor de rust probeerde EKC de bakens nog te verzetten maar dat lukte niet meer.

Ook na de rust drong EKC meer aan maar ook nu wilde het voorin niet lukken. Wederom lukte dat Glimmen wel want zij kwam in de 57e minuut zelfs op 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Evenwel gaven de gasten niet op en kwamen nu meer en meer opzetten. Echter duurde het tot de 73e minuut eer dit zich uitbetaalde. Desie Tjoelker werkte zich door de Glimmen-verdediging en tikte de 3-1 binnen. Drie minuten later kroop EKC nog dichterbij. Op een schot van Rebecca Postma maakte een Glimmen-speelster overduidelijk hands. De gegeven strafschop werd door Sarah Rijzinga ingeschoten: 3-2. EKC zette nog aan om de gelijkmaker te forceren maar helaas mocht dat niet meer gelukken. Glimmen van haar kant kreeg ook geen bal meer langs tweedehelft-keepster Irene Bos maar hield met 3-2 wel de punten in huis. Door dit resultaat eindigde EKC dit seizoen op de 7e plaats met 34 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 50 voor en 52 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 15, Judith Zuidersma 9, Rebecca Postma 7, Nicky Knol 3, Emma Postma 3, Irene Bos 2, Nicky Bos 2, Anouk Faber 2, Wendy Reitsma 2, tegenstander 2, Joni Lukkien 1, Desie Tjoelker 1 en Noor Veldink 1. Hiermee is het seizoen 2022-2023 voorbij.

Glimmen – EKC 3-2 (2-0). 1. Glimmen 1-0; 28. Glimmen 2-0; 57. Glimmen 3-0; 73. Desie Tjoelker 3-1; 76. Sarah Rijzinga 3-2 (pen.)
Scheidsrechter: M. van Splunder (Glimmen)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Amber Meijer, Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Noor Veldink, Judith Zuidersma, Marije Roelink, Loes Korhorn, Nikki Werkman, Sarah Rijzinga.