Ga naar de inhoud

VVK VR1 - EKC VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC onderuit bij VVK
In Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 9 oktober tegen het elftal van VVK. Op Nicky Bos en Johanna van der Steeg na beschikte coach Barani over een complete selectie. Men zag twee aanvallende ploegen met toch de betere kansen voor EKC. Helaas waren Judith Zuidersma, Amber Meijer en Nicky Knol onfortuinlijk. VVK bleef ook niet achter en sloeg in de 36e minuut wel toe. EKC verspeelde de bal op het middenveld en met een boogbal over keepster Nikki Werkman heen stond het 1-0. EKC probeerde wel langszij te komen maar niets lukte. VVK kreeg ook haar mogelijkheden maar zag het leer tweemaal naast gaan. In de 42e minuut kreeg EKC opnieuw een tegenslag te verwerken toen libero Wendy Reitsma uitviel en vervangen werd door Joni Lukkien. Tot de rust bleef het 1-0.

In de tweede helft ging het minder met EKC. Wel viel de ploeg aan maar door haastig spel en geen goede communicatie kwam er weinig tot niets van de grond. VVK speelde wat gemakkelijker maar kwam er ook niet door. In de 55e minuut werd Marije Roelink gewisseld voor Gretha Annema. Zes minuten later kwam ook Charlotte van Dort erin voor Irene Bos. Nadat keepster Werkman door goed uitkomen een zeer goede doelpoging van VVK in de 65e minuut verijdelde sloegen de stadjers drie minuten later wel toe.
Een vrije trap van VVK werd fraai ingekopt: 2-0. Uit een corner van Noor Veldink was Gretha Annema er dicht bij maar de VVK-keepster redde. Ook had EKC duidelijk clubscheidsrechter J.M. Koetje niet mee die meer voor de belangen van zijn eigen club floot dan voor die van EKC. In de 74e minuut kwam Iris Knol er nog in voor Amber Meijer. Aan de stand veranderde helaas voor EKC niets meer. Een corner van VVK werd nog weggewerkt en een later schot knalde op de paal waarna keepster Nikki Werkman uitkomst boord. Bij EKC ging alleen nog een afstandsschot van Emma Postman naast zodat de punten met 2-0 alle drie in Groningen bleven.
Er had meer in gezeten voor EKC dat het op zaterdag 23 oktober thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen opnieuw mag proberen de punten binnen te halen.

VVK – EKC 2-0 (1-0). 36. VVK 1-0; 68. VVK 2-0.
Scheidsrechter: J.M. Koetje (Groningen)
EKC: Nicky Knol, Noor Veldink, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Emma Postma, Nikki Werkman, Irene Bos (61. Charlotte van Dort), Judith Zuidersma, Amber Meijer (74. Iris Knol), Marije Roelink (55. Gretha Annema), Wendy Reitsma (42. Joni Lukkien).