Ga naar de inhoud

Wolvega VR1-EKC VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
Verdiende overwinning EKC VR1
In het verre Wolvega speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 30 oktober tegen de plaatselijke FC Wolvega dat nog onder EKC stond. Na wat aftastend voetbal en een gestrande poging van Rebecca Postma op de keepster sloeg EKC in de 7e minuut toe. Een inworp van Joni Lukkien bereikte Nicky Knol die op haar beurt Nicky Bos aanspeelde. Bos faalde voor het doel niet: 0-1. EKC wilde nu meer en ging ook goed door. De thuisploeg probeerde wel wat terug te doen maar slaagde daar niet in.
De betere mogelijkheden waren voor EKC. In de 22e minuut passte Nicky Knol op Nicky Bos maar de keepster was net iets sneller. Daarna moest EKC-keepster Nikki Werkman tweemaal ingrijpen om erger te voorkomen. EKC viel goed aan maar had helaas met een partijdige Wolvega-grensrechter te maken die menig aanval onterecht wegens buitenspel afvlagde. Aanmerkingen daarop werden evenwel bij scheidsrechter P. ten Hoeve niet geduld. Vervolgens zag Desie Tjoelker haar vrije trap geen vervolg krijgen, was Noor Veldink net te laat bij de bal en schoot Nicky Bos voorlangs. Aan de andere kant werkte Rebecca Postma een Friese aanval weg, schoot Wolvega ook nog eens naast en lag keepster Werkman ook tweemaal in de weg wat een 0-1 ruststand opleverde.
In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Emma Postma.

Na de rust viel EKC gelijk aan maar zag haar aanval overgenomen en na een snelle counter stond het in de 46e minuut ineens 1-1. EKC nam evenwel geen genoegen met een punt en zette aan. Het wilde echter niet lukken. Ook had men nu weer last van de assistent-scheidsrechter van Wolvega die menig aanval onterecht liet sneuvelen in schoonheid. Nu waren de betere kansen wel degelijk voor EKC maar dat leverde nog niets op. Noor Veldink liep vast op de keepster, een combinatie tussen Nicky Knol en Nicky Bos werd door Knol naast geschoten, een vrije trap van Nicky Bos ging over terwijl een corner van Emma Postma ook geen vervolg kreeg doordat Irene Bos op de keepster stuitte. In de 63e minuut werd de niet geheel fitte Wendy Reitsma preventief gewisseld voor Marije Roelink. De gasten wilden nog steeds meer en in de 69e minuut lukte dat. Emma Postma vond Noor Veldink die praktisch van de middenlijn naar het Wolvega-doel op snelheid opstoomde, enkele verdedigers en de keepster uitspeelde en de 1-2 binnen tikte. Evenwel liet FC Wolvega het er niet bij zitten maar haar pogingen werden goed door EKC tegen gehouden. Een moegestreden Rebecca Postma, die veel verdedigend werk had geleverd, werd in de 75e minuut vervangen door Charlotte van Dort. Drie minuten later leek EKC even een fikse tegenvaller te krijgen toen Nicky Bos naar de grond ging maar gelukkig kon zij verder. EKC wilde nog meer doelpunten maar dat zat er niet meer in. De thuisploeg probeerde het ook maar moest met een 1-2 nederlaag toch de punten aan EKC laten.
EKC behaalde hiermee een verdiende overwinning en komt even weer wat los uit de onderste regionen. Komende zaterdag komt het eveneens Friese FC Burgum uit Bergum op bezoek in Kloosterburen (aanvang 14.00 uur).

FC Wolvega – EKC 1-2 (0-1). 7. Nicky Bos 0-1; 46. FC Wolvega 1-1; 69. Noor Veldink 1-2.
Scheidsrechter: P. ten Hoeve (Wolvega)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker, Rebecca Postma (75. Charlotte van Dort), Nikki Werkman, Irene Bos, Judith Zuidersma (46. Emma Postma), Noor Veldink, Gretha Annema, Joni Lukkien, Nicky Bos, Wendy Reitsma (63. Marije Roelink