Ga naar de inhoud

EKC VR1 - Heer. Boys VR2

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC dames onderuit tegen Heerenveense Boys 2
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 2 oktober op sportpark Westerklooster te Kloosterburen tegen Heerenveense Boys VR2 uit Heerenveen. Trainer Barani had drie wissels maar mistte wel zijn gehele achterhoede te weten Wendy Reitsma, Joni Lukkien en Gretha Annema. Onder de goede leiding van scheidsrechter G. Adema uit Kloosterburen zaten beide ploegen er gelijk boven op. Er waren ook kansen voor beide ploegen maar de betere waren wel voor de thuisploeg. Het benutten was echter een tweede. De gastdames profiteerden te weinig van de afvallende ballen en ook aan de eindpass schortte het behoorlijk. Zo leek de eerste helft met een brilstand gehaald te worden toen op slag van rust EKC een tegenstoot van Heerenveense Boys niet goed verwerkte en ineens de 0-1 op het scorebord stond. In de rust werden Judith Zuidersma en Iris Knol vervangen door Amber Meijer en Marije Roelink.

De tweede helft begon niet goed. EKC trachtte de stand gelijk te trekken maar het was Heerenveense Boys dat na drie minuten door een aanval over links plotseling op 0-2 stond. EKC was nog aan het bekomen van deze treffer toen een minuut later ook de 0-3 binnenvloog. De thuisploeg probeerde wat terug te doen maar Rebecca Postma liep in de 51e minuut vast. Weer waren het de Friezinnen die in de 56e minuut het leed voor EKC nog erger maakten door ook de 0-4 binnen te halen. Twee minuten later zette Nicky Bos Amber Meijer voor het Friese doel maar Meijers inzet werd geblokt. Heerenveense Boys, dat de buit allang binnen had, vergrootte haar voorsprong in de 61e minuut toen een spits keepster Nikki Werkman uitspeelde en de 0-5 noteerde. Charlotte van Dort kwam in de 66e minuut Irene Bos vervangen. EKC wilde wel maar het wilde niet lukken. Nicky Bos zag haar inzet nog naast gaan en later lag de Friese keepster ook nog een inzet in de weg. De eer werd nog wel gered in de 78e minuut. Amber Meijer pikte een uittrap van de Friese keepster op en schoot deze met een boogbal terug in: 1-5. Vervolgens wisten beide ploegen geen openingen meer te vinden zodat 1-5 ook de eindstand werd en EKC haar eerste nederlaag te pakken had. Komende zaterdag gaat het uit naar VVK in Groningen.

EKC – Heerenveense Boys 2 1-5 (0-1). 45. HB 0-1; 48. HB 0-2; 49. HB 0-3; 56. HB 0-4; 61. HB 0-5; 78. Amber Meijer 1-5.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Nicky Bos, Nicky Knol, Noor Veldink, Johanna van de Steeg, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Emma Postma, Nikki Werkman, Irene Bos (66. Charlotte van Dort), Judith Zuidersma (46. Amber Meijer), Iris Knol (46. Marije Roelink).