EKC VR1-Be Quick VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC geflatteerd onderuit tegen Be Quick Dokkum
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 27 november voor de tweede keer thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het hoger geklasseerde CSV Be Quick Dokkum uit het gelijknamige Friese dorp.
Twee weken eerder had EKC in de beker met 1-5 verloren dus men was gewaarschuwd voor een zware wedstrijd. Amber Meijer, Irene Bos en Nicky Bos waren nu afwezig terwijl een niet geheel fitte Rebecca Postma op de bank begon. Het zware en natte veld bemoeilijkte het spelen voor beide ploegen. Na wat aftastend voetbal waarbij keepster Nikki Werkman tweemaal moest ingrijpen sloeg EKC in de 6e minuut toe. Via Noor Veldkink en Sarah Rijzinga kwam de bal bij Judith Zuidersma die goed uithaalde: 1-0.
EKC wilde meer maar moest blijven oppassen voor de gasten die echter meerdere malen ver mochten komen. In de 10e minuut werd dit EKC noodlottig. De bal werd niet goed weggewerkt en Regina de Groot profiteerde: 1-1. Evenwel was EKC niet onder de indruk want twee minuten later nam het alweer de leiding. Joni Lukkien vond Sarah Rijzinga die van afstand de bal over de keepster schoot: 2-1. Beide ploegen gooiden veel strijd en passie in het spel waarbij het voetballend vermogen van de gasten wel wat beter was.
Het lukte Be Quick om in de 23e minuut weer langszij te komen. Wederom kreeg EKC de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Jildou Koning maakte er 2-2 van. Beide ploegen zetten nog flink aan maar voor de rust bleven verdere treffers uit.

Ook na de rust streden beide ploegen voor wat te waard waren. Aan beide zijden waren er dan ook kansen maar het was wederom Be Quick dat in de 73e minuut de leiding nam middels een treffer van Jildou Koning: 2-3. EKC was nu even van slag want drie minuten later kopte Anke Mollema na een corner de 2-4 binnen. Tussendoor kwamen Charlotte van Dort (68.) en Rebecca Postma (80.) er nog in voor Marije Roelink en Gretha Annema. EKC probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Be Quick had wel het laatste woord. De net ingevallen Rafaela Dijkstra kon in de 95e minuut zo doorgaan en de 2-5 eindstand op het scorebord zetten. Gezien het spelbeeld vond EKC dit toch een geflatteerde nederlaag maar moest het toch de punten aan Be Quick laten. Of de laatste wedstrijd voor de winterstop nog doorgaat hangt af van het feit wat de KNVB nog bij de regering kan regelen.

EKC – CSV Be Quick Dokkum 2-5 (2-2). 6. Judith Zuidersma 1-0; 10. Regina de Groot 1-1; 12. Sarah Rijzinga 2-1; 23. Jildou Koning 2-2; 73. Jildou Koning 2-3; 76. Anke Mollema 2-4; 95. Rafaela Dijkstra 2-5.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker, Nikki Werkman, Judith Zuidersma,  Emma Postma, Gretha Annema (80. Rebecca Postma), Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Marije Roelink (68. Charlotte van Dort) , Sarah Rijzinga, Noor Veldink.