Ga naar de inhoud

EKC VR1 - L.Zwaluwen VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC vergeet kansen te benutten
Op een mooie en zonnige zaterdagmiddag 23 oktober speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen CSV De Leeuwarder Zwaluwen uit de Friese hoofdstad Leeuwarden. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen was EKC in deze helft de bovenliggende partij. Het kreeg goede kansen maar helaas schortte het aan de afwerking. De Zwaluwen deden ook pogingen maar in mindere mate. In de 8e minuut gaf Judith Zuidersma de voorzet maar redde de Friese keepster op de inzet van Rebecca Postma. Drie minuten later ving diezelfde keepster een vrije trap van Desie Tjoelker op. Ook Zwaluwen was er soms dicht bij zoals in de 24e minuut toen Tjoelker een Friese aanval afstopte waarna de bal vervolgens naast ging. Toch waren de betere kansen voor EKC maar helaas was spits Nicky Bos onfortuinlijk.
Keepster en paal stonden een treffer in de weg. In de 41e minuut kreeg EKC een tegenslag te verwerken.
Verdedigster Desie Tjoelker kon door een eerdere overtreding van Friese kant niet meer verder en werd vervangen door Iris Knol.
In de slotfase van de eerste helft leek een 1-2tje tussen Amber Meijer en Nicky Bos resultaat te krijgen maar Bos stuitte helaas op de keepster. Zo stond het bij de rust nog 0-0. In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Noor Veldink.

Na de rust had EKC de zon tegen maar zocht het wederom de aanval. Helaas wilde het ook nu voorin niet lukken. Zwaluwen kwam nu meer opzetten maar vooralsnog wist EKC dit af te stoppen. Echter in de 64e minuut was het ineens raak voor de Friezinnen toen een aanval over links doel trof: 0-1. Nu moest de thuisploeg nog meer komen en deed dat ook wel. De kansen werden evenwel niet benut en toen sloegen de Zwaluwen in de 83e minuut wel toe. Een spits verschalkte keepster Nikki Werkman: 0-2. Drie minuten later kwam Johanna van de Steeg er nog in voor Joni Lukkien. In de lange slotfase – er waren een aantal blessures geweest – zette EKC nog flink aan wat in de 92e minuut resultaat opleverde. Nicky Bos vond Amber Meijer die de 1-2 binnen schoot. EKC zette nog meer aan maar het mocht helaas niet meer gelukken. De nederlaag was een feit met 1-2 en nu mag EKC zich opladen voor de uitwedstrijd tegen FC Wolvega komende zaterdag.

EKC – CSV De Leeuwarder Zwaluwen 1-2 (0-0). 64. LZ 0-1; 83. LZ 0-2; 92. Amber Meijer 1-2.
Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker (41. Iris Knol), Rebecca Postma, Emma Postma, Nikki Werkman, Irene Bos, Judith Zuidersma (46. Noor Veldink), Amber Meijer, Gretha Annema, Joni Lukkien (86. Johanna van de Steeg), Nicky Bos.