EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 redt het niet tegen HFC’15
Tegen het iets lager geklasseerde HFC’15 uit Hoogkerk moest het zaterdag 27 november gebeuren voor de voetbaldames van EKC 2. Op sportpark “Westertklooster” te Kloosterburen onder leiding van scheidsrechter H. Struiksma was het toch HFC dat meer aandrong en in de 8e minuut dan ook de leiding nam nadat EKC de bal niet weg kreeg: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar slaagde daar helaas niet in. Zo ging een vrije trap van Sanne Werkman naast, schoot Marjon Bos in handen van de keepster terwijl ze even later na het voorbereidende werk van Femke de Vries en Liene de Windt naast schoot. In de 20e minuut kwam EKC goed weg toen een corner werd ingeschoten maar buitenspel dit doelpunt annuleerde. Keepster Merel Bakker wist menig schot te pakken maar was kansloos op een hoog schot in de 38e minuut: 0-2. Toch kwam EKC voor de rust nog terug. In de 43e minuut vond Mila Bolt Liene de Windt die de aansluitingstreffer produceerde: 1-2.

Vlak na rust kwam EKC in de 46e minuut langszij toen Chantal Hofman op snelheid doorging en de 2-2 op het scorebord zette. EKC leek op de goede weg en naar een mooie uitslag. Echter voorin wilde het niet meer lukken. HFC kwam al meer en meer opzetten maar het duurde nog tot de 63e minuut toen HFC op 2-3 kwam. Daarna was het helaas gebeurd met de thuisploeg. De voorwaartsen van EKC kwamen er niet meer door. HFC daarentegen vond wel de weg naar het doel en wist door treffers in de 80e, 82e, 87e en 91e minuut de eindstand op 2-7 in haar voordeel te beslechten. Het was in de eerste helft en begin van de tweede helft nog een goede wedstrijd voor EKC maar daarna ging het mis. Of de competitie nog een vervolg krijgt ligt nu aan de KNVB.

EKC 2-HFC’15 2-7 (1-2). 8. HFC 0-1; 38. HFC 0-2; 43. Liene de Windt 1-2; 46. Chantal Hofman 2-2; 63. HFC 2-3; 80. HFC 2-4; 82. HFC 2-5; 87. HFC 2-6; 91. HFC 2-7.
Scheidsrechter: H. Struiksma (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker,  Mila Bolt, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Marjon Bos, Maud Diemer, Femke de Vries, Liene de Windt, Iris Knol, Inge Mulder, Michelle Koster, Chantal Hofman.