EKC VR1-Be Quick VR1(beker) - EKC damesvoetbalteam

Ga naar de inhoud

EKC VR1-Be Quick VR1(beker)

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC dames liggen uit beker
Zaterdag 13 november startte de knock-out fase van de Noordelijke beker voor de vrouwen na een overtuigende winst in de poulefase in augustus en september. De dames van EKC ontvingen competitiegenoot CSV Be Quick Dokkum uit het gelijknamige dorp op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen. EKC kampte met de afwezigheid van maar liefst 4 speelsters te weten Noor Veldink, Nicky Bos, Irene Bos en Rebecca Postma. Ook Be Quick moest haar opstelling omzetten wegens enkele afwezigen. In de beginfase tastten beide teams elkaar af, maar de bezoeksters sloegen al snel toe. Na een mooie combinatie wist Jildou Koning met een fraaie assist Mariska Bosma vrij te spelen die in de 8e minuut dan ook de 0-1 maakte. EKC probeerde wat terug te doen maar Wendy Reitsma was na een corner van Judith Zuidersma net te laat bij de bal. De thuisploeg liet Be Quick soms wat te gemakkelijk komen maar vooralsnog leverde dat geen schade op. Er waren wel mogelijkheden voor EKC maar Amber Meijer, Nicky Knol en Judith Zuidersma waren onfortuinlijk in de afwerking. Het was dan ook Be Quick dat op slag van rust in de 44e minuut ineens op 0-2 stond toen Emma Admiraal een afgemeten pass op Mariska Bosma gaf die haar tweede van de wedstrijd maakte.

Ook na de rust drong Be Quick meer aan maar het wist haar mogelijkheden niet te benutten. EKC kwam er ook niet door maar kende in de 55e minuut een lichtpuntje. Na een langdurige afwezigheid maakte Sarah Rijzinga haar rentree ten faveure van Charlotte van Dort die niet helemaal in de wedstrijd zat. Hierdoor leefde EKC ineens weer op en wist in de 59e minuut de aansluitingstreffer te maken. Na een combinatie tussen Amber Meijer en Sarah Rijzinga maakte eerstgenoemde er 1-2 van. EKC probeerde daarna meer dichterbij te komen maar de tegenstander had de organisatie goed op orde. In de 71e minuut viel min of meer de beslissing van de wedstrijd. Dokkum-speelster Ingrid van der Wal werd aangespeeld en maakte er 1-3 van. EKC wist er niet meer door te komen en zag Be Quick Dokkum in de 83e minuut op 1-4 komen door wederom Mariska Bosma die haar hattrick volmaakte. in de dezelfde minuut werd Marije Roelink gewisseld voor Iris Knol. In de slotfase zette EKC nog wel even en was Sarah Rijzinga in de 88e minuut bijna succesvol maar spatte haar schot op de lat uiteen. Het laatste woord was evenwel aan Be Quick dat middels weer Bosma in de 89e minuut de eindstand bepaalde op 1-5 en dus doorging in de beker. EKC kan zich nu weer geheel richten op de competitie met komende zaterdag een uitwedstrijd tegen GV Groen Geel in Groningen.

EKC – CSV Be Quick Dokkum 1-5 (0-2). 8. Mariska Bosma 0-1; 44. Mariska Bosma 0-2; 59. Amber Meijer 1-2; 71. Ingrid van der Wal 1-3; 83. Mariska Bosma 1-4; 89. Mariska Bosma 1-5.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker, Nikki Werkman, Judith Zuidersma,  Emma Postma, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Marije Roelink (83. Iris Knol), Charlotte van Dort (59. Sarah Rijzinga).