EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
Eervolle nederlaag EKC 2
Het tweede elftal van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelde zaterdag 6 november thuis in Kloosterburen tegen het sterke CVV VEV’67 uit Leek. De gasten vielen aan en stonden na 5 minuten al met 0-1 voor. VEV’67 was de bovenliggende partij maar EKC wist goed tegengas te geven. Er waren ook wat kleine kansen voor EKC. Een corner van Sanne Werkman in de 8e minuut werd net door de VEV-keepster gepakt. In de 22e minuut verscheen Femke de Vries voor het Leekster doel maar zij wist hier niets van te maken evenals vlak daarna Inge Mulder. Het was juist VEV’67 dat in de 23e minuut op 0-2 kwam toen de communicatie tussen de defensie en keepster Merel Bakker mis ging. VEV bleef de dominerende partij maar slaagde er niet meer in haar doelscore op te voeren.
Aan EKC-zijde stuitte Femke de Vries nog op de VEV-keepster maar daar bleef het dan ook bij.

Na de rust ontplooide EKC wat meer aanvallende initiatieven. Al na een minuut schoot Mila Bolt na een corner van Marjon Bos net naast. Het was toch weer VEV dat in de 53e minuut doorbrak en de stand naar 0-3 tilde. VEV bleef wel de dominante ploeg maar kwam er vooralsnog niet door. In de 67e minuut viel echter de 0-4 toen na een corner via een hoge bal het leer het net bolde.
Doch EKC wist in de 72e minuut iets terug te doen. VEV verdedigde recht voor haar doel uit en Liene de Windt onderschepte de bal en schoot de 1-4 binnen. Echter VEV raakte hiervan niet van de wijs en bleef aanvallen. Gelukkig voor EKC wist ze niet meer te doelpuntten mede door goed keeperswerk van Merel Bakker. Zelf kreeg EKC in de 75e minuut nog een kans toen Liene de Windt de bal bij Marjon Bos kreeg. Bos schoot helaas over en zo bleef het 1-4 waarmee EKC gezien de wedstrijd kon leven.
Komende zaterdag speelt men in Groningen tegen GSVV The Knickerbockers 5.

EKC 2 – CVV VEV’67 1-4 (0-2). 5. VEV 0-1; 23. VEV 0-2; 53. VEV 0-3; 67. VEV 0-4; 72. Liene de Windt 1-4.
Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker,  Mila Bolt, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Marjon Bos, Maud Diemer, Yaël Folkerts, Femke de Vries, Liene de Windt, Iris Knol, Inge Mulder.