Ga naar de inhoud

Groen Geel VR1-EKC VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC pakt punt in Groningen
Op een kil sportpark Corpus den Hoorn te Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 20 november tegen thuisploeg en hoger geklasseerde GV Groen Geel. Bij EKC ontbraken Rebecca Postma, Amber Meijer, Nicky Bos en Iris Knol. Gelukkig was Sarah Rijzinga wel weer van de partij alhoewel zij nog niet helemaal wedstrijdfit was. Ook verdedigsters Wendy Reitsma en Desie Tjoelker waren niet helemaal fit. Onder leiding van een goed leidende scheidsrechter M. Boonstra waren de eerste 20 minuten voor EKC. Het kreeg de betere kansen en sloeg in de 16e minuut dan ook toe. Sarah Rijzinga vond Noor Veldink die doorging en de 0-1 noteerde. Vervolgens zag Emma Postma haar afstandsschot naast gaan en stuitte Sarah Rijzinga op de keepster. Na ongeveer 20 minuten kwam ook Groen Geel meer opzetten waardoor beide ploegen aardig gelijkwaardig aan elkaar waren. EKC-keepster Nikki Werkman kreeg nu ook meer te doen maar wist haar doel schoon te houden. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden maar een hard werkende Sarah Rijzinga zag haar inzet niet beloond. De defensie van EKC met onder meer Wendy Reitsma en Desie Tjoelker wist Groen Geel goed af te stoppen. In de 29e minuut moest Nicky Knol haar keepster assisteren om een tegentreffer te voorkomen. In de 41e minuut stuurde Noor Veldink Sarah Rijzinga op pad maar laatstgenoemde stuitte op de keepster.
Zo stond het bij de rust nog 0-1.

Na de rust kende EKC duidelijk een mindere fase. Het liet Groen Geel veel te ver komen. Vooralsnog ging een inzet over en wist keepster Werkman tweemaal redding te brengen maar in de 53e minuut was het wel raak. Een afstandsschot verraste keepster Werkman en het stond 1-1. Nu drongen beide ploegen aan maar was de thuisploeg toch meer dreigend. Gelukkig voor EKC wist zij dit niet uit te buiten al scheelde het soms niet veel. In de 63e minuut werd Marije Roelink gewisseld voor 2e elftalspeelster Liene de Windt die een verdienstelijk debuut maakte. Twee minuten later werd een leeg gespeelde Sarah Rijzinga vervangen door Irene Bos. Beide elftallen kregen nog mogelijkheden. In de 72e minuut bediende Irene Bos Noor Veldink die het zijnet raakte. Drie minuten later kopte Desie Tjoelker een vrije trap van Emma Postma net tegen de lat. Judith Zuidersma zag haar inzet in de 77e minuut net over gaan. De gasten kwamen er meer in maar helaas leverde dat geen doelpunten op. De thuisploeg deed niet onder voor EKC maar zag haar inzet in de 81e minuut ook naast gaan. In de 89e minuut was EKC dicht bij de winnende treffer toen na een corner van Noor Veldink Desie Tjoelker net naast kopte. Zo bleef het 1-1 wat gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte eindstand was. EKC was er in ieder geval tevreden mee en krijgt komende zaterdag wederom het sterke CSV Be Quick Dokkum op bezoek in Kloosterburen.

GV Groen Geel – EKC 1-1 (0-1). 16. Noor Veldink 0-1; 53. Groen Geel 1-1.
Scheidsrechter: M. Boonstra (Groningen)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker, Nikki Werkman, Judith Zuidersma,  Emma Postma, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Marije Roelink (63. Liene de Windt) , Sarah Rijzinga (65. Irene Bos), Noor Veldink.