EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
VVK 2 baas over EKC 2
Evenals de hoofdmacht stuitten de reserves van EKC zaterdag 9 oktober in Groningen op de reserves van VVK. De thuisploeg bleek de betere ploeg. Maar ook EKC deed goed mee. Na wat kansen over en weer nam EKC in de 22e minuut de leiding. Via Amelie Bippes en Mila Bolt kwam de bal bij Marjon Bos die haar ploeg op 0-1 zette.
Helaas duurde deze pret niet lang want vier minuten stond het alweer 1-1 na een combinerende aanval recht door het midden. EKC gaf evenwel niet op maar het team had last van te weinig aansluiting. VVK kreeg de betere mogelijkheden en sloeg in de 44e minuut toe: 2-1.

De tweede helft was vijf minuten oud toen de 3-1 viel alhoewel Loes Korhorn wel werd gehinderd om dit te voorkomen. De gasten poogden wel wat terug te doen maar slaagden daar niet in. Men was wat te afwachtend en het schortte ook aan de communicatie. Lange tijd bleven treffers uit totdat VVK in de 74e minuut de zege min of meer veilig stelde met een mooie goal: 4-1. In de resterende tijd veranderde dit niet meer zodat VVK met 4-1 won. EKC speelde haar komende competitiewedstrijd pas op zaterdag 6 november thuis tegen het Leekster VEV’67. Wel zal er tussendoor nog een oefenwedstrijd worden gespeeld.

VVK 2 – EKC 2 4-1 (2-1). 22. Marjon Bos 0-1; 26. VVK 1-1; 44. VVK 2-1; 50. VVK 3-1; 74. VVK 4-1.
Scheidsrechter: R. Bardewee (Groningen)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker,  Mila Bolt, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Marjon Bos, Maud Diemer, Johanna van de Steeg, Amelie Bippes, Yaël Folkerts, Annika Werkman, Loes Korhorn, Femke de Vries.