EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 2 zwaar onderuit tegen SC Stadspark
De voetbaldames van EKC 2 troffen zaterdag 2 oktober thuis op het sportpark Westerklooster te Kloosterburen het sterke SC Stadspark uit Groningen. Voor Liesanne Tammens werd het haar afscheidswedstrijd daar zij met voetbal stopt. SC Stadspark zette gelijk aan en na 3 minuten lag de 0-1 al binnen de touwen. Weer twee minuten werd een aanval listig uitgespeeld en stond het 0-2. De gasten domineerden maar vonden vervolgens eerst keepster Merel Bakker in hun weg. EKC kon daar weinig tegenover stellen. In de 12e minuut stuurde Marjon Bos Kiki van der Horn weg maar de stadjerkeepster greep in ten koste van een corner. Deze werd genomen door Sanne Werkman maar kreeg geen vervolg. Het was wederom SC Stadspark dat met een verrassend schot in de 18e minuut op 0-3 kwam. Daar bleef het tot de rust bij. EKC wist verder de gasten af te stoppen zonder evenwel zelf iets terug te kunnen doen. Zo stond het bij de rust nog 0-3.

Na de rust werd EKC overlopen. Met de zon in de rug sloeg SC Stadspark in de 50e minuut opnieuw toe: 0-4. Vier minuten later werd een corner van de stedelingen niet goed door EKC weggewerkt en stond het 0-5. Een flipperkastdoelpunt in de 58e minuut betekende 0-6. En toch wist keepster Bakker ook meerdere malen redding te brengen maar het zat er deze middag gewoonweg niet in. Wel kwam EKC iets meer opzetten en kreeg het een corner welke genomen werd door Sanne Werkman. Evenwel leverde dit niets op. Het was weer SC Stadspark dat via twee snelle doelpunten in de 66e en 71e minuut ineens op 0-8 stond. Twee minuten later liet EKC iets van zich horen. Een schot van Marjon Bos werd door de keepster gestopt en een vrije trap van Marlies Tammens in dezelfde minuut werd eveneens door de doelvrouwe gepakt. Daarna nam SC Stadspark het over en bepaalde door doelpunten in de 75e, 79e en 86e minuut de eindstand op 0-11. Tussendoor nam Marjon Bos nog een vrije trap wat helaas niets opleverde. Komende zaterdag gaat het uit naar het Groninger VVK 2.

EKC 2 – SC Stadspark 0-11 (0-3). 3. SCS 0-1; 5. SCS 0-2; 18. SCS 0-3; 50. SCS 0-4; 54. SCS 0-5; 58. SCS 0-6; 66. SCS 0-7; 71. SCS 0-8; 75. SCS 0-9; 79. SCS 0-10; 86. SCS 0-11.
Scheidsrechter: E. Tammens (Leens)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker, Liene de Windt, Mila Bolt, Inge Mulder, Liesanne Tammens, Sanne Werkman, Femke de Vries, Marjon Bos, Maud Diemer.