Ga naar de inhoud

EKC VR1-BURGUM VR1

VERSLAGEN > EKC VR1
EKC dames op karakter naar gelijkspel
De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 6 november op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen aan tegen het iets hoger geklasseerde FC Burgum uit het Friese Bergum. In de eerste helft was EKC de bovenliggende partij.
Het kreeg de betere kansen maar het benutten was een tweede. En het was niet dat Burgum niets deed maar in deze eerste helft was toch meer voor EKC. Wel moest de thuisploeg het stellen zonder de beide spitsen Amber Meijer en Nicky Bos terwijl Sarah Rijzinga nog niet helemaal fit is. Tevens was ook Irene Bos afwezig. Even leek EKC tegenslag te krijgen  in de 19e minuut toen zowel Desie Tjoelker als Wendy Reitsma gingen liggen maar beiden konden verder. Eerst was het Burgum dat enkele mogelijkheden liet liggen en daarna was het EKC. Zo zag Rebecca Postma haar schot naast gaan en stuitte Noor Veldink op de Burgum-keepster. Ook Judith Zuidersma zag haar afstandsschot naast gaan terwijl de Burgum-keepster die overigens in goede vorm verkeerde ternauwernood een inzet van Rebecca Postma keerde. En toen plotseling stond het in de 32e minuut ineens 0-1. De defensie kreeg de bal niet weg en Burgum profiteerde. EKC zette nu aan maar voor de rust lukte het niet meer om langszij te komen. Aan de andere kant moest keepster Nikki Werkman ook enkele malen redding brengen maar de ruststand bleef 0-1. In de rust werd Marije Roelink gewisseld voor Johanna van de Steeg.

In de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig waardoor het publiek een boeiende wedstrijd te zien kreeg. Al vlak na de rust in de 46e minuut kreeg EKC succes. Een vrije trap van Rebecca Postma belandde in de Burgum-muur alwaar een speelster het leer wegsloeg. Scheidsrechter R. Bolt legde de bal op de stip en zus Emma Postma schoot deze feilloos in: 1-1. Hierna volgde zoals eerder gemeld een boeiende en spannende tweede helft die alle kanten op kon gaan. Kansen waren er aan beide zijden maar beide keepsters hielden hun doelen met het nodige kunst- en vliegwerk schoon. Er waren dan ook spannende situaties voor beide doelen te bewonderen. De doelpunten bleven verder uit maar EKC was tevreden met de 1-1 remise die het op basis van karakter en vechtlust had behaald. Komende zaterdag wacht de tweede bekerronde thuis tegen competitiegenoot CSV Be Quick Dokkum.

EKC – F C Burgum 1-1 (0-1). 32. FC Burgum 0-1; 46. Emma Postma (pen.) 1-1.
Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
EKC: Nicky Knol, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Nikki Werkman, Judith Zuidersma,  Emma Postma, Noor Veldink, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Marije Roelink (46. Johanna van de Steeg)