EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC dames bekeren door
Voor de laatste bekerwedstrijd in de poule togen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 17 september naar Uithuizermeeden om daar aan te treden tegen het elftal van eveneens derdeklasser SV De Heracliden. EKC had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. Doordat Nicky Bos, Nikki Werkman, Marije Roelink, Desie Tjoelker, Rebecca Postma en Wendy Reitsma afwezig waren werden Liene de Windt en Ann Hazenberg van dames 2 en Anouk Faber van MO 17 aan de selectie toegevoegd. Na wat aftastend voetbal in het begin ontspon zich een gelijk opgaande eerste helft. Zowel EKC als thuisploeg SV De Heracliden kregen riante kansen. Gelukkig was keepster Irene Bos en voorkwam zij alle pogingen van De Heracliden om te scoren. Zo waren er aanvallen over en weer en mocht EKC over een portie geluk ook niet klagen. In de 17e minuut lukte het EKC om op een voorsprong te komen. Een corner van Noor Veldink van rechts kwam uiteindelijk voor de voeten van Amber Meijer die de 0-1 tegen de touwen joeg. Daarna waren er nog kansen voor beide elftallen – wel wat meer voor EKC – maar tot de rust bleef het 0-1. In de rust werd Amber Meijer gewisseld voor Emma Postma.

Het begin van de tweede helft was even voor de thuisploeg dat de paal raakte waarna EKC de bal wegwerkte. Echter allengs kwam EKC nu meer opzetten met de wind in de rug. Het kreeg nu ook de betere en meer mogelijkheden dan de blauwhemden maar het benutten was een tweede. In mindere mate was De Heracliden bij vlagen zeer gevaarlijk maar met enkele zeer spectaculaire reddingen wist keepster Irene Bos haar doel schoon te houden. In de 69e minuut werd Anouk Faber vervangen door Ann Hazenberg. Acht minuten later viel Judith Zuidersma geblesseerd uit en kwam ook Liene de Windt in het veld. Ondanks verwoede pogingen van EKC om de stand verder uit te bouwen bleef het bij 0-1 waarmee het toch in de tweede bekerronde belandde. Overigens had men ook niet opgekeken als de uitslag 4-8 zou zijn geworden gezien de vele gemiste kansen. Komende zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen SV Lycurgus in Groningen.

SV De Heracliden – EKC 0-1 (0-1). 17. Amber Meijer 0-1.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter SV De Heracliden
EKC: Joni Lukkien, Sarah Rijzinga, Irene Bos, Iris Knol, Noor Veldink, Nicky Knol, Johanna van de Steeg, Judith Zuidersma (77. Liene de Windt), Amber Meijer (46. Emma Postma), Gretha Annema, Anouk Faber (69. Ann Hazenberg).