EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 3 verliest van ST Middelstum/KRC
De voetbaldames van EKC 3 traden zaterdag 2 oktober thuis aan tegen ST Middelstum/KRC uit Middelstum en Kantens. De wedstrijd begon al slecht want al na één minuut werd het middels een boogbal 0-1 voor de gasten. EKC probeerde wat terug te doen en kreeg ook wel de kansen maar het benutten was een tweede. Ook Middelstum bleef niet achter en het lukte hen wel om de score in de 33e minuut naar 0-2 te tillen. Het lukte EKC niet om hier iets tegenover te stellen. Spits To Woensdregt zag al haar pogingen strandden en de corners van Ann Hazenberg kregen ook geen vervolg. Wel kende EKC goede fases maar het was wederom Middelstum dat in de 42e minuut op 0-3 kwam toen EKC haar aanval niet goed wegwerkte. Bij deze actie viel keepster Jet Pankras geblesseerd uit en kwam Lyanne Zwart op doel. Tot de rust bleef het hierbij.

De tweede helft was koud en wel begonnen of al na een minuut lag de 0-4 in het net. Toch wist EKC in de 49e minuut iets terug te doen. To Woensdregt vond Mila Ruchtie die de 1-4 op haar naam zette. Even leek er toch nog wel iets in te zitten voor de thuisploeg. Het begon wat meer aan te dringen onderwijl Middelstum tegenhoudende. Echter de kansen die ze kreeg kon ze niet in een positief resultaat omzetten. Toen Middelstum na een corner in de 77e minuut op 1-5 kwam was de hoop over. Middelstum rook meer en kwam een minuut later ook op 1-6. Mila Ruchtie stuitte nog tweemaal op de Middelstum-keepster en ook Mikal Seny vond de doelwachster in haar weg. Middelstum scoorde nog wel in de 85e en 89e minuut wat een 1-8 eindstand opleverde. Komende zaterdag speelt EKC 3 in Uithuizen tegen Noordpool-U.FC.

EKC 3 – ST Middelstum/KRC 1-8 (0-3). 1. M/K 0-1; 33. M/K 0-2; 42. M/K 0-3; 46. M/K 0-4; 49. Mila Ruchtie 1-4; 77. M/K 1-5; 78. M/K 1-6; 85. M/K 1-7; 89. M/K.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 3: Sophie de Valk,  Jet Pankras, Ann Hazenberg, Mila Ruchtie, Mikal Seny, Daniek de Boer, Elena Scheepstra, Lyanne Zwart, Marenthe van der Maar, Sophie van Tilburg, To Woensdregt, Amarens van der Pol, Lente Brakema, Eva Elzinga.