EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud
EKC 3 niet opgewassen tegen Corenos
De eerste competitiewedstrijd voor de dames van EKC 3 was zaterdag 11 september op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het team van Corenos uit Roodeschool. Onder leiding van scheidsrechter R. Scholtens uit Leens bleek al gauw dat Corenos de betere ploeg was. De gasten waren EKC vooral fysiek de baas. En het was hun ook aan te zien dat ze langer samenspeelden terwijl dit voor het jonge team van EKC pas de tweede wedstrijd was. Corenos was dan ook de dominerende partij maar het gelukte hun vooreerst niet te doelpuntten. De bal ging éénmaal net over en vervolgens lag keepster Jet Pankras in de weg. Sophie van Tilburg redde in de 8e minuut zelfs op de lijn. Echter in de 10e minuut was het wel raak. Een aanval over links werd fraai afgerond: 0-1. Vijf minuten later werd een corner van Corenos niet goed weggewerkt en stond het 0-2. Corenos drong duidelijk meer aan maar keepster Pankras wist nog enkele doelpogingen te verijdelen. Echter in de 26e minuut viel de 0-3 en daarna ging het ineens snel. Voordat EKC het goed en wel doorhad stond het ineens 0-6 door treffers in de 27e, 30e en 33e minuut. EKC poogde wat terug te doen maar was daar niet succesvol in. Een voorzet van Corenos draaide in de 38e minuut het doel binnen wat 0-7 betekende waarna drie minuten later ook de 0-8 viel. In de 43e minuut kreeg EKC nog een klein kansje maar To Woensdregt liep vast. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft stond EKC beter. Op doel stond nu Lyanne Zwart. Corenos viel nog wel meer aan maar doelpunten vielen er geruime tijd niet. Deze keer waren er ook wat kansjes voor EKC. In de 48e minuut zag Kim van der Meer haar schot naast gaan waarna een corner van eveneens Kim in de 67e minuut geen vervolg kreeg. Ook To Woensdregt dook op voor het Corenos-doel. Toch was Corenos dat in de 73e minuut op 0-9 kwam. Een minuut later werd een voorzet van Kim van der Meer net gemist door To Woensdregt terwijl een minuut later ook Daniek de Boer op Corenos-keepster Carola Duinkerken vast liep. Aan de andere kant gelukte het Corenos na een mooie aanval in de 80e minuut de dubbele cijfers te behalen: 0-10. EKC speelde iets meer naar voren maar hield achterin nu alles dicht. Corenos wilde nog wel meer maar het bleef 0-10. Komende zaterdag komen de dames van DVC Appingedam 2 op bezoek in Kloosterburen, aanvang 10.00 uur.

EKC 3 – Corenos 0-10 (0-8). 10. Corenos 0-1; 15. Corenos 0-2; 26. Corenos 0-3; 27. Corenos 0-4; 30. Corenos 0-5; 33. Corenos 0-6; 38. Corenos 0-7; 41. Corenos 0-8; 73. Corenos 0-9; 80. Corenos 0-10.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 3: Sophie de Valk,  Jet Pankras, Kim van der Meer, Ann Hazenberg, Mila Ruchtie, Daniek de Boer, Lyanne Zwart, Inge Mulder, Marenthe van der Maar, Sophie van Tilburg, To Woensdregt, Lente Brakema en Eva Elzinga.