EKC VR1 - SIOS VR1 - EKC damesvoetbalteam

EKC DAMES
Eenrum Kloosterburen Combinatie
Ga naar de inhoud

EKC VR1 - SIOS VR1

WEDSTRIJDEN > Verslagen EKC VR1
EKC zet SIOS opzij
De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 8 september op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen hun tweede bekerwedstrijd tegen voormalige competitiegenoot en nu derdeklasser SIOS uit Sauwerd. Onder de goede leiding van scheidsrechter G. Adema uit Kloosterburen ging EKC gelijk in de aanval zonder dat dit vooreerst iets opleverde. Later kwam ook SIOS eruit maar het overwicht lag toch meer bij EKC. Wel deden de gasten zeker goed mee en speelden zeker stukken beter dan de eerdere bekertegenstander van EKC Ternaard. Toch was het EKC dat na een kwartier de leiding nam. Irene Bos kwam over de rechterflank opzetten en zette de bal voor. Sarah Rijzinga pikte deze op, draaide en knalde de 1-0 binnen. EKC wilde meer maar moest zeker oppassen als SIOS er ineens uit kwam. Gelukkig was die keren dat dit geschiedde keepster Nicky Bos paraat en pakte alle ballen of libero Wendy Reitsma greep in zoals in de 21e minuut. De gastvrouwen daarentegen kwam er ook niet door. Men kreeg wel een aantal leuke kansen maar het mocht echter niet gelukken. Zo werden hoekschoppen van Michelle Koster niet tot doelpunt gepromoveerd en zagen de aanvalsters van EKC zich ook niet beloond voor hun moeite. Sarah Rijzinga schoot over, een goede voorzet van Gretha Annema werd door de keepster uit de lucht geplukt en ook Janet Toonder zag haar inzet na een voorzet van Irene Bos op de keepster stuitten. Eveneens een vrije trap van Michelle Koster en een inzet van Sarah Rijzinga na aangeven van Gretha Annema kregen geen vervolg. SIOS vlamde nog even op voor de rust maar ook zij wist niet af te werken zodat het bij de rust nog 0-0 stond.

Het begin van de tweede helft was voor SIOS maar meer dan een vrije trap leverde het niet op die ook nog eens onbenut bleef. Later nam EKC het weer over en zette in de 51e minuut de marge op twee treffers toen Emma Postma van afstand ineens uithaalde wat de 2-0 opleverde. Nadat SIOS even probeerde wat terug te doen nam de thuisploeg het over en was het veelvuldig voor het Sauwerder doel te vinden zonder dat dit evenwel iets opleverde. Eerst was het Sarah Rijzinga die na aangeven van Emma Postma onderkant lat raakte en even later was het Emma Postma zelf na het voorbereidende werk van Irene Bos en de eerder genoemde Sarah Rijzinga die het latwerk uittestte. Daarna moest EKC-keepster Nicky Bos tweemaal handelend optreden maar werd ze uiteindelijk door haar eigen verdediging geklopt. In een poging om een vrije trap van SIOS in de 64e minuut weg te werken kopte Wendy Reitsma de bal in het EKC-doel: 2-1. Even leek SIOS op te veren maar twee minuten later werd de marge alweer door EKC hersteld. Een goede combinatie tussen Emma Postma – met mooi loopwerk –  en Sarah Rijzinga – goede steekpass – werd door Postma doeltreffend afgerond: 3-1. Toch legde SIOS het hoofd niet in de schoot en probeerde het elftal toch nog wat terug te doen. Het kreeg ook wat meer ruimte en EKC begon ook wat minder te spelen door vermoeidheidsverschijnselen maar SIOS wist hier evenwel geen gebruik van te maken. Het was wederom EKC dat haar score in de 80e minuut verder uitbouwde. Emma Postma vond Michelle Koster die raak schoot: 4-1. SIOS gaf het echter nog niet op en bleef proberen de stand meer dragelijk te maken maar de EKC-defensie en keepster Bos lieten het echter nu niet meer zover komen. Aan de andere kant had ook EKC haar kruit verschoten maar won het wel met 4-1 en kan het komende zaterdag eveneens weer in Kloosterburen (14.00 uur) met het Dokkumer CSV Be Quick Dokkum 2 uitmaken wie van de twee doorgaat.
EKC – SIOS 4-1 (1-0). 15. Sarah Rijzinga 1-0; 51. Emma Postma 2-0; 64. Wendy Reitsma (e.d.) 2-1; 66. Emma Postma 3-1; 80. Michelle Koster 4-1.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC: Emma Postma, Marije Roelink, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Bos, Nicky Knol, Diny Bouius, Irene Bos, Gretha Annema, Michelle Koster, Joni Lukkin, Wendy Reitsma, Janet Toonder, Nina Korhorn.
Jitze Drent
Sportpark Kloosterburen
Westerklooster 1a
9977 RA Kloosterburen
T: 0595-481613
Kvk: 40025365
IBAN:  NL23RABO 0332 45 62
Sportpark Eenrum
J. J. Willingestraat 2
9967 PB Eenrum
kantine: 0595-491796
2014 - 2019 Created by BenesWebDesign
Terug naar de inhoud